Még a virágok is az EYOF-ot köszöntik Győrben!

Még a virágok is az EYOF-ot köszöntik Győrben!

A Győr-Szol Zrt. az idei virágosítási programjának kapcsán is készül a város történetének meghatározó sportrendezvényére. A közterületekre a korábbi évekhez képest mintegy 30 százalékkal több egynyári növényt ültetnek a szolgáltató munkatársai, megnőtt a virágoszlopok száma, és két EYOF-hoz kapcsolódó tematikus virágképet is kialakítanak a legforgalmasabb helyeken. Összesen több mint 120 ezer egynyári növény kap helyet a városban.

 

 

A nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezéséhez kapcsolódva, két új virágágyást is kialakítottak a Győr-Szol munkatársai. Az egyik az EYOF kabalaállatát ábrázoló Hugoo formának, a másik pedig egy, az EYOF logójának stílusához illeszkedő „Győr” feliratnak ad helyet. A két új virágágy a rendezvény forgalmas útvonalai mentén található: egyik a Rába Quelle élményfürdő előtt, a másik pedig az 1-es főút Győrből Budapest felé kivezető szakasza melletti zöld területen.

Ez utóbbinál az utolsó palántákat csütörtökön, az idén BL-győztes Audi-ETO női kézilabdacsapatának játékosai ültették el, Radnóti Ákos alpolgármester társaságában, aki elmondta, Győrben idén is kiemelten kezelik a parkok és közterek virágosítását, s rekord mennyiségű palántát, több mint százezret ültetnek ki városszerte.

A politikus felidézte, hogy a virágosítás területén elvégzett munkát már a korábbiakban is elismerték a szakmai fórumok, 2016-ban a Virágos Magyarországért verseny Miniszterelnöki Díját Győr kapta, város kategóriában.

Az Audi-ETO képviseletében Szabó Tamás kommunikációs vezető úgy fogalmazott, a csapat nem csak az eredményeivel szeretné szolgálni a várost, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében immár két éve a virágültetésben is szerepet vállalnak.

Hugoo és az Audi ETO KC játékosai

Ozsvárt Tamástól, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzserétől megtudtuk, a telepítésnél – a már kialakult gyakorlatnak megfelelően – figyelembe veszik a növények tulajdonságait, előnyben részesülnek a magyar nemesítésű fajták, melyek jobban alkalmazkodnak a hazai időjárási körülményekhez, így főként kúpvirág, legényvirág, kakastaréj, bársonyvirág, petúnia, begónia, porcsinrózsa a meghatározó fajta, de a választék színesítése érdekében néhány külföldi növény is érkezik.

Győr-Szolosok és kézilabdás lányok közösen ültették az EYOF-logót

Az első hetekben, meleg időben naponta, hűvösebb időben kétnaponta locsolják az ágyásokat a Győr-Szol munkatársai. A nyári kánikulai időszakban éjszaka locsolnak, ha kell minden nap. A vízen kívül tápanyagokra is szükségük van a növényeknek, a speciális oldatot hetente kapják. Emellett rendszeres kapálással és kézi gyomlálással védik a gaztól a virágokat.

KT
Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Még több egynyári virág Győr közterein, az EYOF-ot is köszöntötték
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×