Még jobban büntetné Észak-Koreát az USA és Kína

Még jobban büntetné Észak-Koreát az USA és Kína

Az Észak-Korea ellen tiltott nukleáris programja és ballisztikus rakétakísérletei miatt érvényben lévő szankciók szigorításáról tárgyaltak az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai kedden, két nappal azután, hogy Phenjan a hét végén újabb rakétakísérletet hajtott végre.

 

Az Egyesült Államok és Kína egy újabb büntetőintézkedéseket elrendelő határozat előkészítésén dolgozik – közölte a zárt ajtók mögött tartott tanácskozás után az amerikai ENSZ-nagykövet, a nemzetközi közösség egyöntetű fellépését szorgalmazva.

“Mindannyiunknak jeleznünk kell Észak-Korea felé, hogy elég volt. Ez itt nem a játék ideje, ez súlyos dolog” – hangsúlyozta Haley, arra figyelmeztetve az elmúlt évtizedben hozott Észak-Korea elleni szankciók be nem tartóit, hogy Washington megtorló lépéseivel kell számolniuk.

Az amerikai diplomata Koro Beszho japán és Cso Te Jul dél-koreai nagykövettel az oldalán állt a sajtó elé. Cso az újságíróknak kijelentette, hogy Észak-Korea “a rossz utat választotta”, és párbeszédre csak akkor nyílik lehetőség, ha a rezsim leállítja minden nukleáris tevékenységét. “Fogytán az idő” – tette hozzá, anélkül hogy kifejtette volna.

Fotó: EPA/JASON SZENES (Nikki Haley)

MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×