A gyermekek mesevárosa volt Győr

A gyermekek mesevárosa volt Győr

Utolsó napjához érkezett vasárnap az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválja, a Vaskakas Bábszínház által szervezett Győrkőcfesztivál, amelyen a gyermekek péntektől egy mosolygós fényképükért cserébe vehették birtokba ingyenesen a mesevárost.

Megtelt vidám gyerekekkel Győr, a kicsik minden programon érdeklődve vettek részt, magukba szívva a sok színt és boldogságot. Egy városnyi játék hívogatta vasárnap is a lurkókat, akik három napon keresztül álomvilágban érezhették magukat. Mintha csak a saját ecsetvonásaik elevenedtek volna meg szemeik előtt: szivárványszínű esernyők, szalagok és zászlók, hatalmas buborékok és annyi játék, amennyit csak elképzelhetnek.

 

A szivárványszínű szalagok is elvarázsolják a gyermekeket

(Fotó: MelkiZ Fotóstúdió)

 

A győri gyermekbirodalom a televíziós műsorvezetőt, Ördög Nórát és családját is városunkba vonzotta. Ördög Nóra szombaton a Győr Plusznak elmondta, imádják Győrt, és rendszeresen visszatérnek ide. A Győrkőcfesztiválon még nem jártak, de nagyon tetszik nekik a rendezvény hangulata. „Már nekünk is azok a programok az igazán jók, ahol a gyerekeink jól érzik magukat, itt tényleg minden arról szól, hogy ők jól szórakozzanak” – fogalmazott a műsorvezető és hozzátette, hogy biztosan máskor is jönnek majd a Győrkőcre. Elmondta, a mai gyerekek ahhoz vannak szokva, hogy rengeteg inger éri őket, ez a fesztivál pedig egy „vizuális robbanás”, ami éppen erre válaszol – ez teljesen beszippantja a lurkókat, nagyon sok élményt gyűjtenek itt. Elárulta, a gyermekek azokat a dolgokat élvezték a legjobban, amiket ki is próbálhattak.

 

Ördög Nórát és családját is városunkba vonzotta a Győrkőcfesztivál

(Fotó: O. Jakócs Péter)

 

Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója a Győr+ Televíziónak elmondta, nagyon sok munkájuk van a Győrkőcfesztiválban, de a lényeg a jókedv és az, hogy a gyerekek és a szülők is szeretik ezt a fesztivált. Mesélt arról, hogy a gyermekek fantáziája végtelen: a felnőttek számára unalmasnak tűnő bútorokat elfordítják, hintának használják, a lavórban nem kezet mosnak, ugróiskolát játszanak vele. Nagyon a sajátjuknak érzik a fesztivált, a szervezők pedig örömmel hagyják, hiszen így van ez rendjén.

 

Kuka Berci játékosan hívja fel a gyerekek figyelmét a környezettudatosság fontosságára

(Fotó: MelkiZ Fotóstúdió)

 

Már a korábbi Győrkőcfesztiválokon is megjelent a zöld gondolkodás, a Győr-Szol Zrt. és a Győr+ Média közösen megálmodott manójával, Kuka Bercivel az előző években is tanította a gyermekeket és a szülőket környezetünk védelmére, de a Pannon-Víz Zrt. is szerepet vállalt ezen a téren. Idén még nagyobb hangsúlyt kapott a környezettudatosság. Kocsis Rozi elmondta, az volt a céljuk, hogy a színes forgatagban játékosan tanítsák a kicsiket arra, hogy miénk ez a Föld, ez az ország, ez a város, és ahhoz, hogy ilyen szép maradjon felnőtt korukra is, amilyen most, meg kell tanulniuk megvédeni.

A gyermekek álomvilága a 18 órakor kezdődő Szarka Gyula koncerttel ért véget a Radó-szigeten, de nem örökre. Kocsis Rozi azzal búcsúzott: jövőre július első hétvégéjén találkozunk a 13. Győrkőcfesztiválon.

 

Bodrogi Sára

Fotó: Poleczki Ildikó és Dornai Gábor / MekliZ Fotóstúdió, O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Vasárnapi mesebirodalom - MekliZ Fotóstúdió
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×