Még mindig nincs megállapodás a Tescónál

Még mindig nincs megállapodás a Tescónál

Még mindig nem született megállapodás a tescós dolgozókkal, a győri bérszámfejtők sztrájkja ötödik napja tart - tudta meg a Magyar Nemzet a tegnapi egyeztetést követően.

 

 

 

Láthatóan elhúzódik a folyamat, ami arra utal, hogy az érdekvédők elvárásai és a cég ajánlata egyelőre nem közelítenek egymáshoz. A munkavállalók képviselői két számjegyű béremelési igénnyel indultak neki a folyamatnak.

A december elején kezdődött bértárgyalások hétről hétre zajlanak, a legutóbbi alkalom után néhány napja azt közölték: ezen a héten várhatóan egy olyan megállapodással tudják lezárni a tárgyalásokat, amely előnyös a munkavállalóknak és támogatja a Tesco fenntartható működését.

Tegnap a győri bérszámfejtők sztrájkja kapcsán is órákon át egyeztettek, azonban ebben a kérdésben sem sikerült dűlőre jutni. Folytatódott a munkabeszüntetés, a negyven érintett munkavállaló továbbra is sztrájkol és várja, hogy a munkáltató elfogadható ajánlattal tegye őket utcára.

Emlékeztetőül: múlt év végén bejelentették, üzleti szolgáltató központot hoznak létre Budapesten a régióban működő tescós leányvállalatok kiszolgálására, amely a korábbi magyarországi munkafolyamatok felszámolásával is jár.

Így például bezárják a Győrben lévő irodaközpontot, az ott dolgozóknak viszont nem tudnak hasonló munkakörben állást biztosítani a környéken. A bérszámfejtők sztrájkja ötödik napja tart.

Fotó: Havran Zoltán

MNO

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×