Még több film a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról

Még több film a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról, november utolsó, december első napjaiban. /2. rész/

Budapest mellett idén a második legnagyobb helyszín Győr lesz, ahol az Öt Templom Advent fesztivál keretében november 29. és december 2. között négy napon át hat különleges filmet, a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál kínálatának legjobb alkotásait nézhetik meg az érdeklődők a Menházban. A 7. budapesti fesztivál filmjeiből, Borgula András, a fesztivál főszervezője válogatott a győri közönségnek.

 

Már mutattunk három filmet, amiket megnézhetnek a fesztiválom, most jöjjön újabb három alkotás!

 

(Az Apánk című film angol feliratos előzetese)

 

December 1. 19 óra

Apánk

Ovadia a tel-avivi szórakozóhelyek legmarkosabb kidobóembere. Álma, hogy apa legyen, viszont felesége, Rachel már közel öt éve sikertelenül próbál teherbe esni. Amikor Shalom, egy kisstílű gengszter munkát ajánl neki, Ovadia nagy lehetőséget lát az ötletben, mivel így biztosíthatja feleségének a drága magánkezelést.

 

Kép az Apánk című filmből

 

Amint Rachel teherbe esik, férje úgy dönt, hogy nem dolgozik többet Shalomnak, viszont ez korántsem olyan egyszerű, mint gondolta.

 

 

December 2. 16 óra

Nagyi Projekt

A film három fiatalember felnőtté válásának és nagymamáik múltjának története – egy tényleges és egy szimbolikus utazás formájában. Ahogyan a fiúk bebarangolják Európát, a nagyik – egy angol kém, egy náci németországi táncosnő és egy magyar kommunista holokauszt-túlélő – felelevenítik élményeiket, s egy virtuális utazásba csöppenünk, a huszadik század történelmébe.

 

Kép a Nagyi Projekt című filmből

 

Révész Bálint szellemes és friss hangvételű dokumentumfilmje sikerrel szerepelt a nemzetközi filmfesztiválokon, és elnyerte a magyar filmkritikusok legjobb dokumentumfilmnek járó díját.

 

(A Szimon és Teodor című film angol feliratos előzetese)


 

December 2. 19 óra

Szimon és Teodor

Szimon rövidesen apa lesz. Vajon hogyan tud belekezdeni élete új szakaszába az érzelmileg instabil, éretlen férfi? Az apját nem ismerő tinédzser Teodorral való találkozása és az azt követő képtelen kalandjaik Párizsban, talán megadják a választ a kérdésre. Egy lehetetlen páros egy fordulatos és érzelmekkel teli vígjátékban.

 

Kép a Szimon és Teodor című filmből

 

A 7. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál főszervezője a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS) és a Bálint Ház, kiemelt partnere Izrael Állam Nagykövetsége és az Izraeli Kulturális Intézet.

 

(x)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×