Megbecsüléssel tartozunk az idős embereknek

Megbecsüléssel tartozunk az idős embereknek

Az önkormányzat fontos feladata, hogy megőrizze, segítse a természetes közösségeket, adjon alkalmat új társaságok szerveződésére - mondta Borkai Zsolt polgármester, a Bezerédj kastélyban, a ménfői idősek napján.

Százharmincan vettek részt a hagyományos rendezvényen, ahol Szabó Jenő önkormányzati képviselő arról beszélt: ez az a nemzedék, mely egymás segítségvel még maga építette a házait, értékelni tudja a munka becsületét, örül a fejlesztéseknek, s példáját, bölcsességét megpróbálja átadni utódainak. Kétkezi munkájuk és szellemiségük nagy mértékben járult hozzá a településrész fejlődéséhez.

 

 

Borkai Zsolt polgármester megköszönte Szabó Jenőnek, hogy mindig következetesen kiáll az itt élő idősek érdekeiért. "Amikor engem 2006-ban megválasztottak, tudtam, hogy a terek, utak, épületek felújítását, új létesítmények építését várják tőlem, s azt, hogy legyen alkalmas a jól élhető város a munkaadók fogadására, emlékezett visssza a polgármester, s hozzátette: hamar felismertem, hogy a városban alakult közösségek ereje és közreműködése, valamint újak megszületése nélkül csupán külsőleg szépül meg a város. Lényegét, tartalmát az itt élő egyes emberek, meg az általuk alkotott közösségek közérzete, alkotó szándéka adja. Különösen fontos, hogy az idős emberek jól érezzük magukat a városban, szükségünk van rájuk, s tartozunk nekik az elismeréssel és a megbecsüléssel. – fogalmazott Borkai Zsolt.

 

 

A rendezvényen külön köszöntötték a legidősebb nőt és férfit, a 97 éves Gátai Ernőnét és a 88 esztendős Hatos Józsefet, valamint Zalka Ottót és feleségét, akik már 60 éve élnek házasságban együtt. A maga és az idősek nevében Zalkáné kért szót, elmondta, ő már az édesanyját is kísérte a ménfői idősek napjára, s hálás azért, hogy a hagyomány folytatódik.

A rendezvényen ismert magyarnóta énekesekkel daloltak együtt a megvendégelt idős emberek.


Győr+

Fotó: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Idősek napja Ménfőcsanakon
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×