Megérkezett Győrbe az örmény Mikulás

Megérkezett Győrbe az örmény Mikulás

Idén is találkozott az örmény Mikulás a gyerekekkel, aki szerdán érkezett meg a győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat belvárosi székhelyére.

Hatszáz Mikulás-csomag, hatszáz szelet pizza és édesség várta a gyerekeket a győri Örmény Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából. A szervezet belvárosi székhelyén az örmény Mikulás adta át a csomagokat a megjelent fiataloknak.

 

Az örmény Mikulás a gyerekekkel


Majd a szervezők személyesen vitték el azoknak az ajándékokat, akik nem tudtak jelen lenni: a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon, a Radó Tibor Általános Iskola és Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola, az Abdai Zrínyi Ilona Általános iskola, a Darnózseli Általános iskola és Zeneiskola, valamint a Győri Anya-Csecsemő és Gyermekotthon gyermekeinek.

 

Az örmény jótevők


Agekjan Ajasztán, az örmény önkormányzat elnöke elmondta, jószívű támogatók, szponzorok és a győri önkormányzat segítségével sikerült immár tizenhatodik alkalommal meglepetést okozni a győri gyerekeknek Mikulás-nap alkalmából. Amikor az elnökasszony tolókocsiba kényszerült, akkor határozta el, ha meggyógyul, segíteni fogja a beteg, rászoruló gyerekeket. Évről-évre egyre több gyermeknek okoznak örömet – árulta el az örmény hölgy. Nem csak Mikulás ünnepén, de az év többi napján is számíthatnak rá, ha szükség van rá, szívesen a jó ügy mellé áll.  A lurkók pedig rajzokkal, versekkel, énekkel, egy-egy mosollyal köszönik meg az örmények nagylelkűségét.

Az örmény gyerekekhez a hagyományok szerint december 31-én szilveszter éjszaka érkezik a Mikulás – mesélte el az elnökasszony. Mivel ő és a családja 34 éve élnek Magyarországon, alkalmazkodtak az itteni ünnepekhez, szokásokhoz, így a december 6-ai Mikulás naphoz is.

 

Földvári Gabriella
Fotó: O. Jakócs Péter

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×