Megrázó klippel kampányol az Intim Torna Illegál

Megrázó klippel kampányol az Intim Torna Illegál

Egyedülálló Intim Torna Illegál dal és klip született nemrég, amely az ittas vezetés visszaszorításának érdekében született, összefogásból. Ütős nóta, hatásos klip, s reméljük célba érő üzenet!

Az összefogás az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a HEINEKEN Hungária és az Intim Torna Illegál zenekar között született meg. Az eredménye pedig a Feltöltve című dal, melyben közreműködik a Készenléti Rendőrség Zenekara is. A számhoz forgatott klipet május 10-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Töréspont című baleset-megelőzési rendezvényén mutatták be először.

 

 

Eddig még nem volt példa arra a magyar könnyűzenében, hogy egy zenekar ilyen konkrétan és bátran odaálljon az ittas vezetés elleni harc mellé. Az Intim Torna Illegál úttörő ebben a tekintetben, s örömmel mondott igent a felkérésre. Az együttműködés egyébként már egy éve indult meg a közreműködők között, az eredmény pedig igencsak ütősre sikerült. Főleg, mert nem csak a banda jól megszokott arcai, hanem a Készenléti Rendőrség zenekarának fúvós szekciója is látható és hallható a dalban. Őket egyébként az Intim Torna Illegál meghívta a június 20-ára meghirdetett Budapest Parki nagykoncertjére. A figyelemfelhívás tehát nem áll meg csak a klipnél és a videómegosztó portáloknál.

 

 

Kell is kampány, hiszen a tényekkel nem lehet vitatkozni: még mindig nagyon magas az alkoholos befolyásoltság alatt okozott személyi sérüléssel járó közlekedési baleset, bár némi javuló tendencia észrevehető. A KSH adatai alapján 2019-ben minden tizenkettedik sérüléses balesetet ittas ember okozta. A legnagyobb számban (55%) az autóvezetők érintettek, második helyen az ittas kerékpárosok (23%) állnak.

– Zenészként rengeteget vagyunk az utakon éjszaka, amikor az ittas vezetők okozta balesetek esélye nagyobb – kezdte Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál énekese. – A biztonságos hazatérés mindenkinek kulcskérdés. Reméljük, hogy a dalban megfogalmazott üzenettel rengeteg rajongót – fiatalt és idősebbet – elérünk, hiszen egy ittas vezető is sok – zárta a népszerű zenekar frontembere.

 

 

A klipben pedig – amellett, hogy a Készenléti Rendőrség rézfúvósai is feltűnnek – minden valósághű: bulihelyszín, bátran kortyolgató főszereplő, aki bizony a mértéket sem ismeri. A sztori már-már mindennapos: slusszkulcs a kézbe, be a kocsiba, irány haza. S a józanító valóság: mentők, rendőrök, tűzoltók mindenhol, s a sokkoló felismerés: a vétlen áldozat. A videóban szerencsére visszapörgethető az idő, s főhősünk az újrázásban a kulcsot inkább a kocsmárosnak dobja...

 

 

A klip készítői egyébként arra is ügyeltek, hogy a baleset helyszíne teljesen valóságos legyen, s bemutassa azokat a drámai pillanatokat, amelyet az egyenruhásoknak nap mint nap át kell élnie. Harc az idővel, megpróbálni a lehetetlent és helyt állni olyan szituációban, amely elkerülhető lenne, ha végre mindenki dönteni tudna: Iszik, vagy vezet?!

 

Ám ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy nemet kell tudnunk mondani akkor is, ha ittas ember csábít minket egy fuvarra megspórolva így a taxit, vagy elkerülve a reggelig való várakozást. Tartsunk ki akkor is, ha ittas barátunk könyörög: engedjük vezetni. Felejtsük el, hogy létezik olyan „De hát meghívtak, muszáj volt innom!” vagy „A főnök hívott meg, nem mondhattam neki nemet!” Ne feledd: míg élsz, mindig mondhatsz nemet! Lehet, hogy épp magadat, vagy másokat mentesz meg a helyes döntéssel!

 

Havassy Anna Katalin/kreszvaltozas.hu
Fotó: a klipből

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×