Továbbra is szökésben van a győri elítélt

Továbbra is szökésben van a győri elítélt

Kedden reggel a győri bíróság épülete elől szökött meg egy rab – erősítette meg információnkat Orosz Zoltán bv. őrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője. A 33 éves Zvezdovics Krisztiánt jelenleg is keresik.

Szeptember 13.

9.00

Információink szerint továbbra is szökésben van Zvezdovics Krisztián. A legnagyobb közösségi oldalon terjed egy kép, amin a szökött rab menekül a Petőfi hídon.

Olvasónk képe a menekülésről

 

 

Szeptember 12.

17.10

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívtak össze délután a Járásbírósághoz, ahonnan a 33 éves elítélt – Zvezdovics Krisztián – délelőtt megszökött. Orosz Zoltán, bv. őrnagy, országos sajtószóvivő elmondta, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az esettel kapcsolatban azonnali hatállyal belső vizsgálatot indított.
– A vizsgálat elsődleges megállapításai szerint az esettel kapcsolatban felmerült az előállítást végrehajtó kolléga felelőssége. A BVOP a fegyelmi eljárás lefolytatását magához vonta és a kollégát, valamit a Győr-Moson-Sopron Megyei Bv-Intézet biztonsági osztályvezetőjét beosztásából a parancsnok azonnali hatállyal felfüggesztette – közölte a szóvivő.

Kiemelték, az elmúlt 5 évben, összesen 12 fogvatartott szökött meg, többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében, külső helyszínről távozott engedély nélkül. A 12 fogvatartottat minden esetben elfogták.

Továbbra is nagy erőkkel keresik a szökött rabot!

Orosz Zoltán Bv. őrnagy

 

 

15.50

16 óra 30 perckor sajtótájékoztatót tartanak a témában a Járásbíróságon.

 

14.20

A bíróság jelenlegi információi szerint az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet a szeptember 12-én tanúként hallgatta ki a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban – tájékoztatta a Győr+ Online-t a Győri Törvényszék sajtóosztálya.

Közölték: a tárgyalást követően az elítélt a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra. Ekkor az őr mellett vezetőszáron és bilincsben várakozó, 30 év körüli férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt az épület udvaráról.

12.33

Nem megerősített információink szerint a rendőrség minden eszközt bevet, hogy megtalálja a szökött rabot. Az összes Győrből kivezető utat ellenőrzik és helikopteres kutatás is kezdődik hamarosan.

 

Az 1-es főút kivezető szakaszán több kilométeres sor áll a rendőri ellenőrzés miatt

 

12.02

A Jedlik hídon minden járművet ellenőriz a rendőrség, egyelőre nem találták meg a szökött rabot

 

Fotó: police.hu

 

A Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható 33 éves férfi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

 

A Jedlik hídon minden autót megállítanak

 

Korábban:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottját a Győri Járásbíróságon állították elő, ekkor szökött meg. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 33 éves férfi felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított – mondta el Orosz Zoltán.

Az elmúlt 5 évben 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében, külső helyszínről távozott engedély nélkül.


Győr Plusz
Fotók: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Szökött rab keresése – fotó: Marcali Gábor
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×