Megszületett Hugoo, az EYOF kakas

Megszületett Hugoo, az EYOF kakas

A fővárosi utazás kiállításon bújt ki a tojásból a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kabalaállata, aki rögtön nevet is kapott.

Az év legnagyobb hazai idegenforgalmi seregszemléjén városunk önálló, hatvan négyzetméteres standon mutatkozott be. Az eseményen Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kifejtette, Győrben a turizmus és a sport összeforr egymással, ami nem véletlen, hiszen városunk rendezi hazánk első olimpiai eseményét, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. Hozzátette, a kormány támogatása révén olyan fejlesztések történnek Győrben, amelyek alkalmassá teszik városunkat szinte bármilyen világesemény megrendezésére, és városunk fontos edzőtáborozási helyszín is lehet a jövőben. A legtöbbet persze a győriek profitálnak, hiszen a létesítmények, mint például az idén elkészülő ötven méteres uszoda, vagy a multifunkcionális csarnok itt maradnak, és a város sportéletét gazdagítják. Borkai Zsolt azt is elmondta, nem véletlenül szeretnék, hogy minél több emberhez eljuthasson a rendezés örömhíre, hiszen óriási esemény, hogy 2017-ben Magyarországon lobban majd fel az olimpiai láng, láthatjuk az ötkarikát, és mindent, ami egy olimpiai eseményhez dukál.

 

 

A Győr standot megtekintette Jakabos Zsuzsanna úszó olimpikon is, aki a győri EYOF hivatalos arca. Mint mondta, ő maga is épp egy korábbi ifjúsági olimpián érte el első komoly nemzetközi sikerét. „Egy életre meghatározó élmény volt számomra ez a siker, és bevallom, kicsit irigylem is a mai fiatalokat, hogy hazai pályán élvezhetik majd azt a felemelő érzést, amit az ifjúsági olimpián való szereplés jelent. Ma már győriként próbálom segíteni azt a munkát, hogy minél több fiatal válassza a sportot, az úszást.”

 

A város célja, hogy minél többen tudomást szerezzenek az első hazai rendezésű olimpiai eseményről, ezért a Hungexpo területén bárki találkozhat a rendezvény kabalafigurájával, akivel előszeretettel fényképezkednek is az Utazás Kiállítás vendégei. Az esemény ideje alatt megszületett az igazi EYOF-kakas is, aki a Győr standon kelt ki a tojásból. A kiskakas a Hugoo nevet kapta, így a kabala már nevével is bíztatja a magyar csapatot!

 

 

A város standja egyébként roppant népszerű a látogatók körében, ami nem csoda, hiszen az ifjúsági olimpia mellett megismerkedhetnek Győr 2014-es kulturális és turisztikai kínálatával, láthatják a Mobilis látványos kísérleteit, de a Pannonhalmi Borvidék finom nedűivel is találkozhatnak. Győr kínálata a Hungexpo A pavilon 307-es standjánál található meg március 2-ig.

 

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Megszületett Hugoo, az EYOF kakas
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×