Megújul a Kossuth utca egy szakasza

Megújul a Kossuth utca egy szakasza

230 millió forintból, szaknyelven szólva faltól falig, vagyis teljesen megújul a Kossuth utca 230 méter hosszú szakasza. A kizárólag önkormányzati pénzből megvalósuló beruházás keretében az Erkel Ferenc utca és a Jakobinus köz között kicserélik a rossz állapotban lévő közműveket, utat és járdát újítanak fel, de gyalogos átkelőhelyeket és egy 75 férőhelyes parkolót is kialakítanak. Az erről szóló terveket Fekete Dávid alpolgármester és Prédl Antal, a győri útkezelő szervezet vezetője a helyszínen mutatták be a sajtónak.

A beruházással kapcsolatban Fekete Dávid elmondta, az önkormányzat egy jelenleg is futó európai uniós projekt keretein belül felújítja az utcában lévő közösségi épületeket, így például az iskolát és a katolikus templomot, de a lakóépületek rekonstrukciója is zajlik, ezekben modern szociális bérlakásokat hoznak létre, és megújult már a Bercsényi liget egy jelentős része is. Ezek mellett valósul meg saját erőből a napokon belül elkezdődő beruházás. Az alpolgármester hozzátette, ha minden a tervek szerint alakul, akkor legkésőbb november közepére végeznek is a teljes körű felújítással.

 

 

Prédl Antal, a győri útkezelő szervezet vezetője a konkrét munkálatokról szólva kiemelte, nemcsak az útpályát építik át, hanem az alatta húzódó közműveket is megújítják: a szolgáltatók kicserélik a saját vezetékeiket. A munkát a gázszolgáltató kezdi meg még ebben a hónapban, ezután a csatorna- és az ivóvíz hálózat rekonstrukciója következik, majd szintén a beruházás részeként teljesen megújul a közvilágítás, illetve az épületek áramellátását biztosító elektromos hálózat. Az útfelújítási munkák augusztus végén kezdődnek, az erre haladók közlekedési nehézségekre számíthatnak, de a buszokat egyelőre nem terelik el- jegyezte meg.

 

Az önkormányzat egyébként már a következő etapot is tervezi, az valószínűleg a Jakobinus köztől a Kossuth szoborig terjedő rész lesz, a 2017 – es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválig pedig teljes hosszában felújítanák a forgalmas utcát.

 

 

Győrplusz

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×