Megújul a Vasudvar

Megújul a Vasudvar

Újabb közterületi fejlesztés valósul meg Győrben, ezúttal a városközpontban, a Baross Gábor út és az Árpád út sarkán lévő társasház belső udvara újul meg, amelyet régi nevén csak Vasudvarként emlegetünk.

Már elkezdődtek a munkálatok, amelynek keretein belül eltávolítják a házakra felfutott növényeket, a pavilon előtti mintegy 20 négyzetméteres területre kavicsot terítenek, illetve automata öntözőrendszert telepítenek az 500 négyzetméteres füves részre. A növényvilága is megújul a belső udvarnak, amely az átmenő gyalogos forgalmat is szolgálja. A kertészek egy japán juharfát és három virágzó orgonát is ültetnek, valamint százhúsz kecskerágóval pótolják a cserjeágyakat. A Vasudvar díszeként háromszázhatvan évelő növényt telepítenek: árnyékliliomot, kis meténget és provanszi levendulát.

 

A pavilonok előtti tér is megújul (Fotó: Marcali Gábor)


Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, már az év elején döntöttek arról dr. Somogyi Tivadar alpolgármesterrel, a körzet önkormányzati képviselőjével, hogy az udvarban szükségessé vált a parkosítás, illetve az automata öntözőrendszerek kiépítése, amelyeknek száma az utóbbi években rohamosan nőtt Győrben. Radnóti Ákos kifejtette, ilyen található most már a Szent István úti sávelválasztóban, a várfal alatti játszótérnél, a Kuopio Parkban, a rakparti sétányoknál, a felújított körforgalomban, a szökőkutak zöldterületén, az adyvárosi tó körüli pihenőparkban és a várjátszótéren is.

 

Már javában zajlanak a munkálatok (Fotó: Marcali Gábor)


Dr. Somogyi Tivadar úgy fogalmazott, mindig örül, ha valami szépül a városrészében, de nem csak a külsőt látják, mögé is néznek. Elmondta, most a Vasudvar is megszépülhet, ami nem csak a lakóknak kedvez, de a levegő minőségét is javítja.

 

Az automata öntözőrendszer gazdaságosabbá teszi az öntözést (Fotó: Czika László Balázs)

 

Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs munkatársa kiemelte, az automata öntözőrendszerekkel nem csak könnyebben gondozhatóak a növények, zöldterületek és szebb lesz a környezet, de gazdaságosabbá is válik az öntözés.

 

Szerző: Bodrogi Sára
Fotó: Marcali Gábor, Czika László Balázs

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×