Megújul Pinnyéd egyik központi útszakasza

Megújul Pinnyéd egyik központi útszakasza

Nagyszabású útfelújítás kezdődött Pinnyéden, a városrész egyik központi szakaszát, a Szent Vendel utcát korszerűsítik, jelentették be a helyszínen szerda délután.

Már javában dolgoznak a munkagépek az egykori Új Sor utcában, amelyet a közelmúltban Szent Vendelről, Pinnyéd védőszentjéről neveztek el. Hosszú előkészület előzte meg a felújítási munkát, évekbe telt a tervek elkészítése, az engedélyek beszerzése, a területek megszerzése, illetve a forrás biztosítása is. Szeles Szabolcs, Pinnyéd önkormányzati képviselője elmondta, a Szent Vendel utca korszerűsítése egy felújítási sorozat harmadik állomása: korábban már elkészült az Olimpiai út a városrész jobb megközelíthetősége érdekében, illetve a Fő utcán a töltés elbontásával egy új bekötőutca jött létre. Ennek folytatásaként újulhat meg a Szent Vendel utca Jávor Pál utcáig tartó szakasza. Hozzátette, a felújítás tervei az egész szakaszra értendően készültek el, igyekeznek lépésről lépésre haladni.

 

Fűke Péter és Szeles Szabolcs

 

Fűke Péter, a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályának vezetője elmondta, a megnövekedett lakosság miatt a régi Új Sor utca ezen szakasza nagyon elhasználódott, rendes útburkolata már csak foltokban látható, ezért is volt rendkívül időszerű a fejlesztés. A projekt során nagyjából 350 méter hosszan, a Jávor Pál utcától egészen a Fő utcáig új pályaszerkezettel, kiemelt szegélyekkel egy 2x3 méter széles útpálya készül. Új, ledes közvilágítást alakítanak ki, és a csapadékvíz elvezetését is megoldják. Mindezek mellett hírközlési hálózatokat váltanak ki több mint 1 kilométer hosszan. De a Fő utcát is tovább korszerűsítik, a légvezetékes hálózat helyett földkábeles hálózatot alakítanak ki.

 

 

A beruházás önkormányzati forrásból, több mint 200 millió forintból valósul meg, és a tervek szerint szeptemberre, az iskolakezdésre befejeződnek a munkálatok. Szeles Szabolcs tisztában van azzal, hogy ez az időszak nem lesz egyszerű a közlekedés szempontjából, de kéri a lakosság türelmét és azt, hogy fokozottan figyeljenek egymásra. Hangsúlyozta, ha az útszakasz elkészül, az mindenki életét megkönnyíti majd.

 

 

Bodrogi Sára
Fotó: Poleczki Ildikó Zselló Péter / MekliZ Fotóstúdió

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×