Megújulnak a győri tankerület iskolái

Megújulnak a győri tankerület iskolái

Az iskolák fejlesztésére 2 milliárd 800 millió forint érkezik a Győri Területi Központba. Győrött hét oktatási intézmény újul meg 532 millió forintból.

Magyarországon 400 településen összesen 527 iskola újulhat meg – ismertette az országos adatokat Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa. Az ő választói körzetében a Richter János Zeneművészeti Szakgimnáziumban, s Általános Iskolában, a Tulipános Általános Iskolában , a Bárczi Gusztáv Óvodában és Általános Iskolában, valamint az Arany János két tanítási nyelvű általános iskolában újítják, szépítik meg – többek között - a foglalkozások tereit, kicserélik a nyílászárókat, eszközöket szereznek be összesen 456 millió forint értékben. Simon Róbert Balázs szerint ezek a felújítások azt igazolják, az állam jó gazdája az iskoláknak.

 

Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet: a kormány teljesíti ígéreteit. Kidolgozta a pedagógusok életpálya modelljét, s a bérek rendezését is abban az ütemben hajtja végre, amelyet alapos, szakszerű előkészítő munka után felelősen megígért.

 

Kara Ákos szerint Győrben hagyományosan jó iskolák és szakmai közösségek működnek. Borkai Zsolt polgármesterrel és képviselőtársammal is azon dolgozunk, hogy az iskolák magas színvonala tovább növekedjék, legyenek meg a feltételei a korszerű nevelő, oktató munkának, fogalmazott az államtitkár. Ám nem csupán a megyeszékhely intézményei számíthatnak a támogatásra, a győriek mellett két vidéki iskola, a tápszentmiklósi és a veszprémvarsányi is pályázati pénzben részesült, mondta el a képviselő.

 

Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató arról adott tájékoztatást, hogy az elnyert pénzt az intézmények főleg homlokzati munkálatokra, nyílászárók cseréjére, tornaterem és sportpálya felújítására, a vizesblokkok komplex felújítására, az elektromos hálózatok korszerűsítésére, új helyiségek kialakítására használják fel. A győri iskolákban a munkálatok jövő szeptemberre készülnek el, a felújítások nem zavarják a tanév rendjét, hangsúlyozta a tankerület vezetője.

Szerző: H. F.

Fotó: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×