Megújult a győri Borháló

Megújult a győri Borháló

Bővült győri Borháló választéka, a magyar borok mellett a minőségi alkoholfogyasztás egyéb termékei is megtalálhatóak már a megduplázódott eladótér polcain. Az üzlet csapatával beszélgettünk.

Mi a helyzet veletek? Hogy áll így három év távlatából a terveitek megvalósítása?

Hiszünk benne, hogy a rengeteg munka és a magyar borok, az igényes borkultúra iránti elkötelezettségünk meghozza a várt gyümölcsöt. A gyümölcs számunkra egyértelműen azt jelenti, hogy egyre több embert megérint a magyar borok kultúrája, és úgy érezzük, hogy a Pannonhalmi borvidéket is közelebb tudtuk hozni a győriekhez. Időközben bővült a választék, s a magyar borok mellett igyekeztünk a minőségi alkoholfogyasztás egyéb termékeivel is megjelenni.

 

A borivás a szerelem legközelebbi rokona

 

Például a sörökkel? De kérdezhetnénk úgy is: mit keresnek a sörök az üzletben?

Tudjátok, hogy rengeteget beszélgetünk a vásárlóinkkal. Szerencsére felnyitották a szemünket, hogy bizony nagyon színvonalas kézműves sörös kultúra bontakozik ki nemcsak országos szinten, hanem helyi sörfőzőkre is büszkék lehetünk. Elkezdtük a sörök világát is megismerni, és büszkén mondhatjuk, hogy Győr legszélesebb magyar kisüzemi sörös választékát sikerült a Belvárosba hoznunk.

 

Tehát nem zárja ki a borkultúra a sörkultúrát?

Pont ez a szép az egészben. Nagyon karcosan tudnánk fogalmazni, ha véleményeznünk kellene a megszokott nagyüzemi, általában fellelhető söröket.

Zseniális sztori van a söreink mögött. Ezek a míves sörök javarészt felső erjesztésűek, igazi visszatérés a hagyományos sörkészítéshez. Ugyanezt értékeljük nagyra a boroknál is, ahol a kisebb tételeikre különösen odafigyelnek a borászok, ahol a tájra, borászra, fajtára oly jellemző tulajdonságokat kaphatjuk a poharunkba. A sörkultúra legalább olyan régmúltra tekint vissza, mint a bor, bár kétségtelen tény, hogy történelmi okok miatt a borkultúra árnyékában ez a sörhagyomány nem tudott teljes mértékben kialakulni az utóbbi évszázadokban. A jó sörök és a kézműves sörök azonban vitathatatlanul jelen voltak a történelmi városok, a német polgárság és a szerzetesek mindennapi életében. Ezt a kissé eldugott, elfelejtett sörkultúrát sikerült az utóbbi években újraéleszteni, aminek éppen most vagyunk a szemtanúi és csodálói, ismét szebbnél szebb sörök, különleges italok kerülnek ki a magyar sörfőzdékből is.

 

Szebbnél szebb sörök, különleges italok kerülnek ki a magyar sörfőzdékből is

 

Kaphatóak a környéken készült kézműves sörök is nálatok?

Kicsit sajátunkként tekintünk a pannonhalmi borokra is, így kézenfekvő volt, hogy megkeressük a helyi sörkészítőket is. Itt vannak például a polcainkon a győrzámolyi Bors Serfőzde, illetve a győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde kiváló tételei.

 

Hol fér el ez a rengeteg újdonság a kis üzletetekben?

Teljesen megújult a bolt, felújításon esett át, s az eladótér majdnem megduplázódott. A telített polcok előtt mindenki kedvére válogathat a kibővített italválasztékunkból.

 

Horváth Bence, az üzlet vezetője mutatja a kibővült kínálatot

 

A jövő héten folytatjuk a beszélgetést a megújult kínálatról, sörökről, borokról, érdekességekről.

 

(x)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×