Megújult a Kör téri rendelőintézet

Megújult a Kör téri rendelőintézet

A Kör téri rendelőintézet komplex felújításának köszönhetően mára teljesen megújult az épület, amely XXI. századi körülmények között várja a győrszentiváni lakosokat.

 

A győri önkormányzat évekkel ezelőtt indította rendelő-felújítási programját, amelynek számos eleme az önkormányzat saját finanszírozásában valósult meg, de a város igyekezett a pályázati lehetőségeket is kihasználni. – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester. Hozzátette, ennek köszönhetően valósulhatott meg a Kör téri rendelőintézet komplex infrastruktúra fejlesztése című projekt is, amelynek keretében az itt működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxis, valamint a védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése több mint 400 négyzetméteres területen történhetett meg.

A Kör téri intézetben 1 felnőtt háziorvosi és 2 házi gyermekorvosi praxis mellett 1 fogorvosi praxis és 3 területi védőnői szolgálat működik. A felnőtt körzet lakosságszáma: 2949 fő, míg a gyermek körzetek lakosságszáma: 1676 fő, a fogorvosi körzethez pedig 5758 lakos tartozik. A védőnők által ellátottak száma 772, míg az Iskola-egészségügyi feladatokat 718 gyermek esetében biztosítják. A tervek szerint az itt dolgozó szakemberek szeptember elején költöznek vissza a Kör téri épületbe, amelyről az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény a későbbiekben külön tájékoztatást is közzé fog tenni.

A Kör téri rendelőintézet infrastrukturális fejlesztése során javultak az egészségügyi alapellátás (felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, fogorvosi alapellátás, védőnői ellátás,) feltételei, a fejlesztés minden korosztályt érintően, jelentősen hozzájárul a városrész életminőségének javításához.

Az akadálymentes kialakítás során szükségessé vált az épület bővítése annak érdekében, hogy a közlekedés a rendelőkbe, illetve a rendelők között minél egyszerűbben megoldható legyen. A meglévő rendelő kialakítása nem változott, a vizesblokk – női, férfi, személyzeti és akadálymentes illemhelyek – kialakítása a rendelőkhöz kapcsoltan külön-külön megoldottá vált. A beszerezett orvostechnikai és informatikai eszközök többségében a védőnői ellátáshoz kapcsolódnak, melynek eszközparkja elhasználódott, elavult, nem a mai kornak megfelelő eszközöket tartalmazott. Bútorok és egyéb berendezési tárgyak, eszközök beszerzése közvetlenül a védőnői szolgálathoz kapcsolódóan volt indokolt.

A „Kör téri rendelőintézet komplex infrastruktúra fejlesztése”című TOP-6.6.1-15-GY1-2016-00002 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából valósult meg. A Projekt összköltsége 141.628.832 forint, a támogatás intenzitása pedig száz százalékos

Fotó: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×