Megújult a Szigethy Attila úti kerékpárút újabb szakasza

Megújult a Szigethy Attila úti kerékpárút újabb szakasza

Elkészült a Szigethy Attila útnak a Tihanyi Árpád út és Kodály Zoltán út közötti kerékpárút felújítása a páros oldalon is. A munka a Barátság Park irányába folytatódik…

Radnóti Ákos alpolgármester, adyvárosi önkormányzati képviselő kiemelte, a városrészben egyre jobbak a kerékpározás feltételei, hiszen a területen több szakasz is megújult már – köztük a most átadott pályával szemközti oldalon -, de új szakaszok is épültek az Ifjúság körúton. Hozzátette, a felújítás még az idén folytatódik a Szigethy Attila út Barátság parki és vele szemben lévő benzinkúti szakaszán.

 

 

Gancz Tamás a terület önkormányzati képviselője elmondta, a kerékpárút felújítására azért volt szükség, mert a burkolat az évek során tönkrement, az itt található platánfák gyökerei felnyomták az aszfaltot, az esővíz nem folyt el a zöldterület felé. A pálya rendbetétele lakossági igény volt, hiszen egyre többen választják a kerékpárt, mint közlekedési eszközt, ami nem csoda, hiszen Adyvárosban évről évre fejlődik a kerékpáros infrastruktúra.

 

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, a burkolat korszerűsítése során az útszéli platánfa sor mellől elbontották a régi kerékpárút-szakaszt, az új pályaszerkezetet pedig egy méterrel a fáktól távolabb elhelyezve építették meg. A felújítás 14 millió forintból, önkormányzati forrásból valósult meg.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×