Megújult a Zechmeister úti járda

Megújult a Zechmeister úti járda

A térköves felújítás a Bajcsy-Zsilinszky út és a Virágpiac közötti szakaszon készült el.

„Az elmúlt időszakban tízmilliárdos nagyságrendben valósultak meg útépítések, útfelújítások, parkoló építések, zöldterület-rendezések, vagyis a város élhetőségét tovább erősítő fejlesztések” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. Hozzátette, a Zechmeister úti járda Virágpiac és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza esetében az volt a cél, hogy egy, a Belvároshoz méltó, környezetbe illeszkedő térköves kialakítás valósuljon meg.

 

Prédl Antal, Borkai Zsolt és dr. Fekete Dávid

 

„A több mint tíz esztendeje indult belvárosi rehabilitáció keretében megújultak a központi tereink, a sétálóutcák, épületek homlokzatai, de emellett fontosnak tartjuk a lakóutcák felújítását, az itt élők mindennapjainak könnyebbé tételét is. Az Árpád úti és a Bajcsy-Zsilinszky utcai felújítások után ezúttal a Zechmeister úti járda felújítása következett, ami a Virágpiachoz csatlakozó szakasz korábbi elkészültével immár teljes hosszban megújult” – fűzte hozzá dr. Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

 

 

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, az egyik kábeltelevíziós szolgáltató tavaly hálózatbővítés miatt tervezte több helyütt a belvárosi út-és járdahálózat bontását. A bővítés sok felújításra szoruló járdát, járdaszakaszt is érintett, ezért a tervezésbe a győri Útkezelő Szervezet is bekapcsolódott, hogy a járdák helyreállítása szakmailag is biztosított legyen. A szolgáltató a felbontott járdát visszaaszfaltozta volna, de a város az igényesebb térkő-kialakítás mellett döntött.

 

 

Az Útkezelő koordinálásában a járda környezeti rendezése során a Leier térkő burkolat családját választották, átépítették a kapubejárókat, akadálymentesítették a csomópontokat, új fahelyeket alakítottak ki, a parkolók mellé pedig kiszálló burkolatot építettek a zöldsávban. A mintegy 1200 négyzetméter felületű megújult járdaburkolat kivitelezője a Strabag Kft., a munkálatok értéke mintegy 40 millió forint volt. A felújítás során új fákat is telepítettek, a nyár folyamán a favermek műgyanta borítást kapnak.

 

Szerző: Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×