Megújultak a Jedlik-iskola tanműhelyének gépei - FOTÓK!

Megújultak a Jedlik-iskola tanműhelyének gépei - FOTÓK!

A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanműhelyének gépparkja hatvan éve szolgálja a szakképzést, a felújítás elkerülhetetlen volt, amelyhez jelentős támogatást nyújtott a Borsodi Műhely Kft.

„Itt végeztem a Jedlikben, az intézménnyel élő a kapcsolatunk, s természetes volt, hogy segítünk az esztergagépek felújításában” – fogalmazott Horváthné Borsodi Mónika, a Borsodi Műhely Kft. ügyvezető igazgatója. A tíz gépből kettőt ingyenesen korszerűsített a Borsodi Műhely, a további nyolcat pedig kedvezményes áron vállalta. Emellett alapanyagokat is biztosít a képzéshez, így a támogatásuk értéke több mint kétmillió forint. A gépfelújítás nem valósulhatott volna meg teljes egészében a Török Gépipari Kft. segítsége nélkül, a tulajdonos, ifj. Török József ugyancsak egykori jedlikes diák.

 

 

„A jedlikesek szíve a végzés után is jedlikesként dobog, egykori tanítványainkra számíthatunk, miután cégvezetők, tulajdonosok lesznek” – köszönte meg a támogatást Módos Gábor igazgató, aki elárulta, ő maga is ezeken a gépeken tanulta meg az esztergálás alapjait.

Gede Esztertől, a Győri Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatójától megtudtuk, a győri tanműhelyek évek óta folyamatosan korszerűsödnek, a Jedlik-iskolában a most felavatott géppark a felújításokkal és a támogatásokkal együtt közel ötmillió forintot tesz ki.

 

GY.P.
fotók: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Megújultak a Jedlik-iskola tanműhelyének gépei
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×