Megyénkbeli az Év védőnője

Megyénkbeli az Év védőnője

Habarics Ágnes kapta a legtöbb szavazatot az Év védőnője közönség szavazáson.

295 jelölt volt, 19 358-an voksoltak, így derült ki, hogy ki a négy szakmai díjazott mellett a „közönségkedvenc”. Ágnes Győr-Moson-Sopron megyében dolgozik, hozzá tartoznak Püski, Kisbodak, Dunaremete, Lipót, Halászi – és he­lyettesítésben Dunasziget – családjai, illetve iskolái, óvodái.

Egy gyerek általában nem hétköznap reggel nyolc és délután négy között kap hasmenést. Ezért aztán egy védőnő folyton ügyeletben van - többek között ezt mondta az Év védőnője.

Közönségdíj kategória: Habarics Ágnes, Püski

 

Idén is ünnepélyes keretek között adták át az Év Védőnője díjakat, amelyekre az édesanyák és édesapák jelölhették segítőiket. A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által alapított elismeréseket ezúttal is szakmai zsűri ítélte oda több kategóriában. A tavalyihoz hasonlóan a közönség is megválaszthatta kedvencét, és ezúttal is hatalmas volt az érdeklődés, hiszen több tízezer voks érkezett a kezdeményezés főtámogatója, a Sudocrem Magyarország Facebook oldalára.

Avédőnők mindennapi munkája felbecsülhetetlen értékű, hiszen a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére, testi-lelki épségére, illetve az sem ritka, hogy segítségükkel még az édesapákat is jobban be lehet vonni a kisdeddel kapcsolatos teendőkbe.

A családokat segítő, áldozatos tevékenységet a MAVE 2011 óta az Év Védőnője díjjal ismeri el. A négy kategória jelöltjeit szakmai zsűri bírálja el, tavaly óta pedig a közönség szavazatai alapján is kiválasztanak egy szakembert. Június 13-án, a SOTE dísztermében, a Védőnők Napja rendezvényen ünnepélyes keretek közt adták át az elismeréseket, köztük az „Év Védőnője jelölés 2018 a Sudocrem támogatásával” közönségdíját is.

A 2018-as díjazottak


„A védőnők 103 éve jelen vannak jellemzően az alap-, de a szakellátásban is, és segítséget nyújtanak a családoknak a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, de támogatják a csöppségek óvodába, majd iskolába menetelét is, és a diákokat az iskoláskor végéig figyelemmel kísérik. Munkájuk nem feltétlenül látványos, hisz mindig egy-egy személyre, családra irányul” – kezdte Csordás Ágnes Katalin, a MAVE elnöke. „A beérkezett történetek, jelölések alapján szeretnénk bemutatni, hogy milyen áldozatos munkát végeznek – sokszor nehéz körülmények között – a lakosság egészségének megőrzése érdekében. A díjak odaítélésével évről évre azokat szeretnénk elismerni, akiknek a munkáját a családok, kollégák, munkáltatók, szakfelügyelet egyaránt megbecsülik.”

A kitüntetettek gyönyörű emléket vihettek haza, hiszen a díjról szóló oklevél mellé egy-egy tradicionális üvegfestéssel készült, egyedi tervezésű iparművészeti nyakéket is kaptak. Az elismerésben részesült szakembereknek szívből gratulálunk!

A 2018-as díjazottak:

· Kistelepülés kategória: Gál Gabriella, Kisláng

· Közepes méretű település kategória: Oláhné Birkás Ilona, Jászapáti

· Nagyváros kategória: Köllner Katalin, Budapest XVI. Kerület Cinkotai Védőnő Szolgálat

· Vezető védőnő kategória: Adorján Árpádné, Nagykanizsa

· Közönségdíj kategória: Habarics Ágnes, Püski


 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×