Melyik a világ legboldogabb országa?

Melyik a világ legboldogabb országa?

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának (SDSN) megbízásából a világ 156 országának boldogsági szintjéről készült felmérés.

 

Finnország a legboldogabb ország a világon a Magyarország a 69. helyen áll a listán. A világ legboldogtalanabb országa Burundi.

Egyebek között olyan életminőség-mutatók mentén vizsgálták a boldogságot, mint az egy főre jutó bruttó hazai össztermék (GDP), a szociális támogatások, az egészségben eltöltött várható élettartam, a társadalmi szabadság, a nagylelkűség és a korrupció hiányának mértéke.

A kemény, durva telekkel mit sem törődő finnek azt mondták, hogy a legjobb dolgok közé országukban a természethez, a biztonsághoz, a gyermekgondozáshoz, a jó iskolákhoz és az ingyenes egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés tartozik.

Finnország tavalyi ötödik helyéről ugrott a lista elejére, megelőzve Norvégiát, amely idén a második lett. Utána a szintén korábbi listavezető Dánia áll, amelyet Izland, Svájc, Hollandia, Kanada, Új-Zéland, Svédország és Ausztrália követ az első tíz helyezett között.

Fotó: Brilla Natúrkozmetikumok

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×