Menesztették a horvát szövetségi kapitányt

Menesztették a horvát szövetségi kapitányt

Menesztették posztjáról Ante Cacicot, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, a hétfői ukránok elleni sorsdöntő világbajnoki selejtezőmérkőzésre már Zlatko Dalic készíti fel a csapatot.

Davor Suker, a horvát szövetség elnöke szombaton sajtótájékoztatón közölte a változtatás tényét, hozzátéve, hogy az éjszakába nyúló pénteki elnökségi ülésen egyhangú döntés született Cacic menesztéséről.

"Az utóbbi négy meccsünkön mindössze négy pontot szereztünk, nem volt más választásunk" - indokolt Suker.

Az 50 éves Dalic - a varasdi Varteks korábbi középpályása - az elmúlt három évben az egyesült arab emírségekbeli Al-Ain csapatának edzője volt, és a gárdával tavaly döntőt játszhatott az ázsiai Bajnokok Ligájában.

A játékosok és szurkolók körében nem igazán népszerű Cacicnak azután kellett felállnia a kispadról, hogy a horvátok péntek este csak 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a finnekkel. Ezzel a válogatott második az I csoportban 17 ponttal, két ponttal lemaradva az izlandiaktól, és mindössze jobb gólkülönbséggel előzi meg a harmadik ukránokat. A horvátok hétfőn Ukrajnában lépnek pályára, míg az izlandiak a csoportutolsó koszovóiakat fogadják.

A kilenc európai selejtezőcsoportból az első helyezettek kijutnak a jövő évi oroszországi vb-re, míg a nyolc legjobb második novemberben oda-visszavágós pótselejtezőn küzd meg a négy további helyért.

MTI
Fotó: Sportzwiki

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×