Mérkőzéssel emlékeztek Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre

Mérkőzéssel emlékeztek Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre

2013. szeptember 7-én szenvedett balesetet a győri női kosárlabda csapatot szállító busz Vitnyéd közelében.

Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató életét vesztette, és több játékos is súlyosan megsérült. Aznap egymás ellen játszott volna felkészülési mérkőzést a zöld-fehér együttes és a Sopron. A tragédia negyedik évfordulóján az Egyetemi csarnokban lépett pályára a két csapat. A kezdés előtt dobták a nézők a pályára azokat a labdákat, melyeket egy későbbi időpontban majd a győri óvodák kapnak meg. A mérkőzés az utolsó negyedig szoros volt, az utolsó tíz perceben azonban a vendégek 21 ponttal szereztek többet a Győrnél, így végül a meccset 75-51-re nyerték.

„Harmincöt percig jól játszottunk, utána viszont nem bírtuk tartani a lépést a Sopronnal. Összességében hasznos mérkőzés volt, hiszen ilyenkor kell előjönniük a hibáknak” - nyilatkozta a Völgyi Péter a CMB Cargo-UNI Győr vezetőedzője. A két csapat pénteken zárt kapus meccsen ismét megmérkőzik egymással.

A kezdés előtt a hagyományoknak megfelelően két elismerést is kiosztottak. A Tapodi Péter-vándorserleget Gálosné Farkas Andrea érdemelte ki, aki a tinibajnokságban az országos döntő harmadik helyéig vezette tanítványait. A díjat Tapodi Péter kislánya, Tamara adta át.

A Fűzy Ákos-vándorserleget két év után ismét Török Ágnes vehette át. A klub fiatal tehetsége játszott a magyar válogatottban az U20-as Európa-bajnokságon és az U19-es világbajnokságon is.

A meccs szünetében a Széchenyi Kosárlabda Akadémia korosztályonkénti legjobb játékosait jutalmazták, így Mihály Pannát, Tóth Petrát, Pécsi Vivient, Oross Veronikát (mind U11), Boros Tímeát (U12), Ferenczi Katát (U13), Rozmán Lillát (U15), Biczó Laurát (U17), Chroméj Hajnalkát (U19) és Nagy Rebekát (egyetemi).

„A győri utánpótlásból egyre többen esélyesek arra, hogy az első csapat közelébe kerüljenek. A nyáron két korosztályos válogatottban is vezéregyéniségnek számító Török Ágnes már évek óta az élvonalbeli keret tagja. Szép eredményekkel büszkélkedhet Szirony Dorina is, aki az EYOF-on és az Eb-n is ezüstérmes lett a nemzeti csapattal. A náluk is fiatalabbak között, ha minden jól alakul sikeres pályafutás várhat a 2004-es születésű Ferenczi Katára, vagy a 2002-es születésűek válogatott irányítójára Rozmán Lillára” - mondta Gálos László a CMB Cargo-UNI Győr elnöke.”

A hétvégén utánpótlás emléktornát is rendez a klub 16 csapat részvételével.

 

Nagy Roland
Fotó: Marczali Gábor

Csatolt galéria: Kosárlabda emléktorna 2017
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×