Mik a legnépszerűbb ajándékok Magyarországon?

Mik a legnépszerűbb ajándékok Magyarországon?

A Google és az Árukereső.hu együtt megvizsgálta, hogy idén milyen keresési trendeket követtek a hazai fogyasztók a karácsony előtti hetekben.

 

Régebben a karácsonyi ajándékok beszerzése az adventtel kezdődött. A vásárlás ma már hetekkel korábban, már november közepén elkezdődik. Ez az eltolódás részben a kereskedők novemberi akcióival és leárazásaival magyarázható.

Idén a Black Friday napján, az Árukereső.hu-n a látogatások száma átlagosan négyszer magasabb volt, mint egy átlagos novemberi pénteken. A termékeket tekintve a tavalyi évhez hasonlóan idén is ez az időszak a szórakoztatóelektronikai cikkekről, elsősorban az okostelefonokról és játékkonzolokról szólt: Huawei P9, Apple iPhone 5s, Samsung Galaxy S7, Xbox One, Sony PlayStation 4 voltak a legnépszerűbb termékek között.

Hazánkban ma már a lakosság 61%-a rendelkezik okostelefonnal, ami közel a duplája a 2014-es adatoknak.

A vevők egyre gyakrabban gyűjtenek ötleteket és keresnek termékleírásokat az okoseszköz segítségével. Az online adatgyűjtés sokszor a boltban, nézelődés közben történik. Ezzel is magyarázható, hogy a vásárlók számára az online és offline vásárlás egyre inkább összekapcsolódik, kiegészíti egymást.

Ez a vásárlói szokásokra is hatással van.

Fotó: Shutterstock

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×