Milyen kabalafigurái voltak eddig az EYOF-nak?

Milyen kabalafigurái voltak eddig az EYOF-nak?

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) 1991 óta rendezik meg kétévente az Európai Olimpiai Bizottság határozatának köszönhetően. Idén nagy örömünkre Győrben élhetjük át a színvonalas sporteseményt, melyet kakasunk, Hugoo képvisel. De vajon milyen kabalák fordultak elő az eddigi olimpiai fesztiválokon?

A 2017-es EYOF közeledtével kíváncsiak lettünk kiskakasunk, Hugoo elődjeire. Eddig tizenhárom helyen rendezhették meg a nyári játékokat, a legutóbbi ifjúsági olimpiának 2015-ben Tbiliszi, Grúzia fővárosa adott otthont. Tbiliszi kabalája egy P.E.A.K.Y. nevű madár volt a város alapításáról szóló legendához híven, a neve pedig két szó kombinációjából, a „peak”-ből (csúcs) és a „youth”-ból (ifjúság) született.

A magyar csapat Tbiliszi kabaláival, a sok színes P.E.A.K.Y. madárral

A hollandok 2013-ban szintén ötletes figurát választottak maguknak. Ekkor ugyanis az EYOF-ot Utrechtben rendezték, a kabala pedig egy Youthie nevű kéz volt, aki előszeretettel pacsizott mindenkivel.

Youthie, Utrecht kézkabalája

2011-ben Törökországnak kellett kreatívnak lennie, Trabzon végül úgy döntött, hogy sporteseményének figurája egy hal lesz.

 

Íme a török kabala

Finnország sem maradhatott kabalafigura nélkül, 2009-ben Tampere szintén választott magának állatot, ahogy 2007-ben tette Belgrád és 2005-ben Lignano.

EYOF-kabalák 2005-ben, 2007-ben és 2009-ben

Mi ezeket a kabalafigurákat gyűjtöttük össze nektek, most pedig rajtatok a sor, hogy keresgéljetek. Itt az eddigi EYOF helyszínek listája, ha találnátok még kabalát, akkor várjuk a Facebook-oldalunkra!

 

 

 

Forrás: olimpia.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×