Mind az öt pulikölyköt hazavitték

Mind az öt pulikölyköt hazavitték

Az öt pöttöm puliból álló „Rakéta Csapatot” május 18-án mutattuk be kedves olvasóinknak. Azt gondoltuk, nagy kihívás lesz egy alomnyi kutyusnak otthont találni, ám a kis energiabombáknak szerencséjük volt. Hatalmas örömmel jelentjük, hogy pénteken az utolsó kölyök is gazdira talált.

Mikor megismertem Tulipánt, Táliát, Tányát, Tinát és Tomát, a fekete kisbárányokra hajazó pulibabákat, azt latolgattam, vajon hány nap múlva szaladgálhatnak saját területükön, mikor bújhatnak végre oda szerető gazdijukhoz mindannyian. Persze tudtam, hogy a kölyökkutyák mindig előnyből indulnak az idősebbekkel szemben, ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy feketék és öten vannak – ezek mégsem jelentettek hátrányt. A Győr+ Mancsok rovatunkban már bemutattunk egy kiskutyát: Elmót. Rá egyetlen nap alatt felfigyelt a család, akiket azóta is boldogít, és bármilyen hihetetlen, az öt csirkefogó hasonlóan szerencsés volt.

Nem kellett sokat várniuk a kicsi puliknak, hamar felkeltették az emberek érdeklődését. Legnagyobb meglepetésemre már másnap hívott gondozójuk, Horváth Patrícia, hogy három kölyköt hazavittek: egy Nyúlra, ketten pedig együtt kerültek Mosonmagyaróvárra. Hamar leredukálódott tehát a „Rakéta Csapat” létszáma a Győri Állatmenhelyen, és a maradék két kutyus is gyorsan követte testvéreik példáját: egyet május 23-án vittek el Kisbácsára, az utolsó pulibaba pedig június 1-jén utazott Németországba, ahol már várta őt álmai családja.

A pöttöm szőrgombócok sokat nőttek azóta és nagyon élvezik a gazdis életet. Egyikük pont egy menhelyi gondozó szomszédjába költözött, így mindig látja, mennyire felszabadultan játszik – mennyire magáénak érzi már a területet. A többiek is szuperül vannak, egyikük már megtette első lépéseit pórázon, ráadásul nagyon ügyesen sétál – róla képet is kaptunk. Nagyon boldog gazdis éveket kívánunk nekik!

Reméljük, hogy a kölykök után a nyolcéves Mercire és Bercire, valamint a négyéves Marcira is felfigyel valaki, mert bár nem fiatalok, nagyon tudnak szeretni, és ugyanúgy szeretnének már gazdijuk udvarán rohangálni, mint Tulipán, Tália, Tánya, Tina és Toma. Megérdemlik, hogy ők is megismerjék az igazi otthon fogalmát a menhelyi kenneleken túl.

Mercit és Bercit már szerették volna örökbe fogadni, ám végül a gazdijelölt sajnos visszalépett, így még várnak az igazira. Hisszük, hogy hamarosan eljön!

 

Mancsosainkról érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:
Telefon: 06202295964
E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

Mancsosainkról érdeklődni a Győri Állatmenhely alábbi elérhetőségein lehet:

Telefon: 06202295964

E-mail: gyormenhely@gmail.com

 

Szerző: Bodrogi Sára

Fotó: Marcali Gábor / beküldött

Videó: Czika László Balázs

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×