Mindenmentes finomságok

Mindenmentes finomságok

Egy könnyed menüsorral készült Nagy Eszter, az RTL Klub Konyhafőnök 2 című adásának harmadik helyezettje. A Győr+ Televízión futó főzőműsorában ezúttal Pálinger Katalinnal, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnökével készítette el az ételeket.

A műsorból kiderül, a Győri Audi ETO KC egykori világklasszis kapusa nem mozog olyan otthonosan a konyhában, mint a pályán. Eszterrel kezdő szakácsok számára is egyszerű ételeket készítettek, ráadásul olyan menüsort állított össze a Creative Chef, amely közel áll Pálinger Katalin ízléséhez. Ő ugyanis nem eszik húst, a halakat és a zöldségeket viszont imádja. A konyhapult mögött elmesélte többek között, hogy amikor Dániában játszott, rengeteg lazacot evett, általában hidegen, kevés fűszerrel kínálták, ami kevésbé tetszett neki. Az évek során megtanulta, mi a jó a szervezetének, meccsek előtt általában tésztát evett és korán ebédelt

Gyömbéres sárgarépakrémleves kókusz chips-szel, zöldkorianderrel

1 nagy lila hagyma

1 kg sárgarépa

20 dkg vaj

4 dl alaplé

bors

fél lime

1 marék koriander

kókusz chips

 

 

Ki ne szeretne egy könnyed, de ízletes levest így év elején, ami ráadásul egyszerűen elkészíthető?!

Elég minden hozzávalót durvára vágni, hiszen a végén össze fogjuk turmixolni. Pirítsuk le a hagymát, a répa karikákat és a gyömbért egy kevés olajon, majd engedjük fel az alaplével és fedő alatt főzzük puhára. Mikor kész, turmixoljuk össze hideg vajjal, hígítsuk forró vízzel, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük egy kevés lime-lével. Korianderrel és kókusz chipsszel megszórva kínáljuk.

 

 

Grillezett lazac kókusztejszínes zöldségcurry-vel

80 dkg lazac filé

2 db sárgarépa

1 db póréhagyma

1 db pagoda karfiol

2 db karalábé

1 csokor retek

1 db lime

1,5 ek curry

3 dl kókusztejszín

2 dl alaplé

 

 

A lazacot enyhén megsózzuk, olívaolajjal meglocsolunk és egy tepsiben, előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük 15-20 percre.

A répát, a pórét karikákra, a karalábét hasábokra vágjuk, a karfiolt pedig rózsáira szedjük és körülbelül 5-10 percig fedő alatt az alaplével és a curry-vel forraljuk, gőzöljük. A négy részre vágott retket a végén adjuk hozzá, majd a kókusztejszínt és a lime levét és még egyszer összeforraljuk.

A zöldségcurryt lazaccal a tetején tálaljuk.

 

Nyers vegán bounty torta

20 dkg aszalt datolya

1 ek vanília aroma

20 dkg kesudió

10 dkg chia mag

10 dkg kókuszreszelék

3-4 dl kókusztej

Folyékony édesítő

2 ek kókuszzsír

15 dkg csokoládé

 

 

A datolyát a kesudióval egy éjszakára a kókusztejbe áztatjuk, majd másnap leszűrve (figyelem, a levet tartsuk meg!) a magokat és az aszalt gyümölcsöt a vaníliával összeturmixoljuk. Ez a pépes keverék lesz a tortánk alapja, nyomkodjuk egy forma aljába és tegyük hűvös helyre. A chia magot, a kókuszreszelékkel, ízlés szerinti édesítővel, valamint a félretett kókusztejjel összekeverjük és hagyjuk, hogy a mag megszívja magát. Ez lesz a torta középső rétege.

A krémszerű, megkocsonyásodott keveréket szintén a formába egyengethetjük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a kókuszzsírral elkeverve a torta tetejére csorgatjuk, és egy éjszakára az egészet hűtőbe tesszük.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×