Misszió az összefogás és a szeretet erejével

Misszió az összefogás és a szeretet erejével

„Jobb adni, mint kapni!” – a kezdetek óta ez a mottója a Szeretetakció önkénteseinek, akik öt évvel ezelőtt indították útjára kezdeményezésüket. Az évek során egyre színvonalasabbá váltak a jótékonysági eseményekhez kapcsolódó rendezvények, de ami a legfontosabb mindig szívvel-lélekkel segítettek a rászorulókon, a beteg gyerekeken.

Létezik egy kiváló közösség, akik már többször bizonyították, hogy a szeretet ereje sok mindenre képes: mosolyt csalni az arcokra, örömet, vidámságot csempészni a hétköznapokba, de főként segíteni azoknak, akiknek igazán nagy szükségük van rá. Nehéz meghatározni, hogy pontosan kik ennek a közösségnek a tagjai, hiszen a társaság létszáma folyamatosan bővül, mindig akadnak olyanok, akik örömmel állnak egy jó ügy, egy nemes kezdeményezés mellé. Éppen ezért nem is csodálkozom, mikor Kertics Diának azt mondom, hogy gyakorlatilag te vagy az egyik főszervezője a sorozatnak, ő pedig heves tiltakozásba kezd, mondván: „Nem! Mi egy csapat vagyunk, egy közösség, itt mindenki egyenlően, tudása és lehetőségei által tesz a sikerért!” Elfogadom a választ, és becsülöm azért, amiért ennyire tisztel másokat. Aztán persze azonnal mesélni kezd a kezdetekről és az eredményekről!

 

Már az első kezdeményezés rengeteg érdeklődőt vonzott Rábacsécsénybe

 

„Jótékonysági Szeretet akciónkat öt évvel ezelőtt kezdtünk el szervezni egy rábaközi kis faluban, Rábacsécsényben. Akkor Csongrádi Bencének a leukémiával és a ritka ALD betegséggel harcoló kisfiúnak igyekeztünk segíteni. Azóta önkéntesek összefogásával csecsebecséket adományoztunk a kecskeméti gyermekotthonnak, de mellette Ravazdon és Jobaházán is megmutattuk, hogy a szeretetnek igenis nagy ereje van. Mi nem gyűjtünk számlaszámra, mi önzetlenül segítünk minden évben egy-egy személynek, adományainkat pedig a szeretetnapon át is adjuk” – fogalmaz Dia, s közben megmutatja azokat a fotókat, amelyek az első rendezvény örömteli pillanatairól tanúskodnak.

 

Segített, aki csak tudott Bencének és családjának

 

Az egyik főszervező nem győzi hangsúlyozni, hogy mindez nem jöhetett volna létre a nagyszerű csapata, a segítői, a fellépők, a jótékonykodó egyesületek nélkül, melyek közül sokan már állandó szereplői, kulcsfigurái a Szeretetnapoknak. „Nehéz lenne és nem is szeretnék senkit kiemelni, köszönöm mindenkinek az eddigi munkáját, remélem a jövőben még sok rászorulón, nehézségekkel küzdő gyermeken, fiatalon tudunk segíteni! Remélem nem sértek meg senkit azzal, ha egy csapatot mégis külön említek, hiszen a mostani rendezvényünkön is oroszlánrészt vállaltak, mégpedig a jól ismert motoros közösség, a HOG Four Rivers Chapter Hungary. Mellette örülünk a Győr+ Média és a Rómer Ház támogatásának is, akik idén először, de reméljük nem utoljára csatlakoztak a szeretetakcióhoz” – árulja el Kertics Dia. És ha már szóba került az idei program, természetesen kíváncsiak vagyunk a részletekre.

 

A HOG motorosai állandó támogatói a sorozatnak

 

„A július 13-ai, lébényi rendezvényünk fókuszában a 18 éves Wurczinger Balázs áll, aki Duschenne-féle izomdisztrofiában (DMD) szenved. Két és fél éves volt, amikor diagnosztizálták nála a kórt, miszerint betegsége az izmok teljes leépülésével jár. 10 éves korában már sajnos elveszítette a járóképességét. Balázs kezeinek ereje fokozatosan gyengül és egyre nehezebb számára a légzés is. Fél éve egy gép segíti Balázs légzését, ami nagyon nagy segítség. Balázs rajong a buszokért, komoly gyűjteménye van belőlük, kiállítása is volt már. Állatbarát, szeret új helyeket megismerni, kirándulni és zenét hallgatni” – mesél meghatottan a 2019-es Szeretetnap „főszereplőjéről” Dia.

 

Fogjunk össze Balázsért!

 

Hogy minél több jótékonykodót Lébénybe csábítsanak, ezúttal is színes, szórakoztató műsorfüzetet állítottak össze a „szeretetnaposok”. A belépés ingyenes, azonban a rendezvényen becsületkassza működik majd, hogy az így befolyt teljes bevételt Balázsnak és családjának nyújthassák át a nap végén a szervezők és az önkéntesek. „Aki velünk tart, az átélheti a missziónk mottóját, miszerint jobb adni mint kapni, és ezek nem üres szavak, hiszen a szeretetnek gyógyító ereje van!” – zárja beszélgetésünket Dia.

 

További információkét kattints ide!

 

 

 

Szerző: P. Csapucha Adrienn
Fotó: Jótékonysági Szeretetnap Akció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×