Mit nem szabad tenni az ünnepek előtt és alatt?

Mit nem szabad tenni az ünnepek előtt és alatt?

Az advent időszaka arról is szól, hogy megéljük az ünnepet, hogy jobb emberré váljunk. Vannak olyan dolgok, amelyekre oda kell figyelni karácsony előtti időszakban is.

Nagyon fontos, hogy ha meghívnak valahová, a meghívásra mindig válaszolni kell. Ha nem tudunk elmenni, udvariasan mentsük ki magunkat!

Az ünnepre a megfelelő ruhát kell választani, ami az alkalomhoz illik. Másfajta ruhát kell viselni, ha misére megyünk, és másfajtát, ha fogadásra. Másképp öltözködünk, ha céges partin veszünk részt. Ruházatunk mindig legyen illemtudó!

Ebben az időszakban törekedjünk arra, hogy legyünk kedvesek másokkal. Ne pletykálkodjunk, kerüljünk az intrikát. Sokkal jobban fogjuk tőle érezni magunkat.

Nagyon fontos az is, hogy ne online töltsük az időnket. Az összejöveteleken tegyük el a mobiltelefonokat, egymásra figyeljük és beszélgessünk egymással. Éljük meg az ünnep perceit – soha nem térnek vissza!

Kerüljük el a túlköltekezést: a karácsony nem a minél drágább ajándékokról kell, hogy szóljon. Ne vegyünk fel hitelt, ne kérjünk kölcsön, annyit költsünk, amennyi a rendelkezésünkre áll!

 

Gy.P.

Kép: Pixabay

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×