FRISSÍTVE! Munkagödörbe hajtott egy autó Győrben - jelzett a szonda a sofőrnél

FRISSÍTVE! Munkagödörbe hajtott egy autó Győrben - jelzett a szonda a sofőrnél

A Jereváni úton lévő munkagödörbe hajtott hajnalban egy személyautó. Úgy tudjuk, szerencsére személyi sérülés nem történt, az autó sofőrjénél viszont pozitív értéket jelzett a szonda.

Hétfő:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya friss információkat osztott meg a vasárnap hajnali esettel kapcsolatban, mely szerint későn észlelte egy férfi az útfelbontást és munkagödörbe hajtott autójával.

(Fotó: police.hu)

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt január 15-én 5 óra 55 perckor Győrben. Egy személygépjármű 27 éves sofőrje a Jereváni úton, a Szauter Ferenc út felől a Zöld út irányába közlekedett. Későn észlelte a jól láthatóan kitáblázott és sárga figyelmeztető jelzéssel ellátott útfelbontást és autója elejével nekiütközött annak, majd továbbhaladva a jobb oldalára borulva a munkagödörbe esett. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

(Fotó: police.hu)

A kiérkező rendőrök a 27 éves sofőrrel megfújatták az alkoholszondát, mely pozitív értéket mutatott.

A járőrök a férfit további intézkedés miatt a rendőrkapitányságra előállították. A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja - tájékoztatott a megyei rendőrség sajtóosztálya.

 

A mostani eset is mutatja, hogy miért is tiltják Magyarországon az alkohol fogyasztását akkor, ha az ember volán mögé ül. Senki ne felejtse el, zéró tolerancia van az ittas sofőrökkel szemben!  A zéró tolerancia pedig nem mást jelent, mint hogy nincs olyan kis mennyiségű kimutatható alkohol, ami felett még szemet hunynának. A legkisebb mennyiséget is kimutatják a mai precíz alkoholszondák, a további vizsgálatok pedig csak ráerősítenek a helyszínen elvégzett tesztekre. Hazánkban nincs olyan kis mennyiségű elfogyasztott alkohol, amellyel után ne járna büntetés!

Korábban írtuk:

A baleset vasárnap hajnalban történt, a Jereváni úton. Az a munkagödör, amelybe az autó belehajtott már régóta megvan, szalaggal jelölték a munkaterületet.

Információnk szerint személyi sérülés nem történt, az autóban azonban jelentős kár keletkezett
(Fotó: olvasó)

Ismét fagyos éjszakánk volt, amely nedves, csúszós utakat hozott a közlekedésben. Az átmeneti felmelegedés után ismét visszatér a kemény tél, amely az úton lévőktől is fokozott figyelmet és óvatosságot igényel.

Jegesedés, ónos eső esetén és a havas latyakos úton a féktávolság tovább nő így a gépjármű kormányozhatósága jelentősen csökken. Csúszós úton kerüljék a hirtelen kormánymozdulatot, az erős fékezést, mert tapadásvesztéssel jár és elkezdhet csúszni az autó orra. A hidakon és a felüljárókon a jegesedés gyorsabban alakul ki, ezért ezeken a helyeken különös óvatossággal közlekedjenek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Fotók: olvasó és police.hu

Csatolt galéria: Munkagödörbe hajtott egy autó Győrben
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×