Művészet és finom falatok – ilyen volt a Múzeumok Éjszakájának 2. napja

Művészet és finom falatok – ilyen volt a Múzeumok Éjszakájának 2. napja

Idén négynaposra álmodta meg a győri Múzeumok Éjszakáját a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A rendezvény június 20-án csütörtökön az egyik nyári nagy kiállítás megnyitójával kezdődött. A Mint egy kaleidoszkóp - Utak a tudattalanba című tárlatot Borkai Zsolt polgármester ajánlotta az érdeklődőknek. A kiállítás érdekessége, hogy a művészetterápia segítségével akár egyénileg, akár csoportosan is hathatnak ránk a képek.

Szintén csütörtökön nyílt meg az Empátia és Forma című kiállítás a Magyar Ispitába. Széll Réka kurátortól megtudtuk, a tárlat a művészet és design útján hívja fel a figyelmet fontos társadalmi témákra, úgy mint a szociális különbségek, fenntarthatóság, humánus felelősségvállalás, környezetvédelem, autizmus és down-szindróma.

 

 

Az idei Múzeumok Éjszakájának egyik érdekessége, hogy az egységes belépőjeggyel látogatható rendezvényeken kívül vannak ingyenes programok is. Visszatérő népszerű elem a Food Truck Show, amely az ország legmenőbb street foodjaival csábítja kóstolásra a győrieket egészen vasárnap estig.

 

 

Szintén díjtalanul élvezhetjük a PH-Érték-Borudvar programjait, amely az Apátúr-ház udvarán található.

 

 

Pénteken az említett szabadtéri programok mellett zero waste workshoppal és tanácsadással is várták az érdeklődőket a Magyar Ispitában, a Zsinagógát pedig a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Quartet töltötte meg hangjával.

Ma tárlatvezetésekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal folytatódik a rendezvény, az este egyik fénypontja pedig a XV. Magyar Táncfesztivállal közös szervezésben megvalósuló ingyenes Honeybeast koncert lesz majd a Széchenyi téren.

 

Bajzát Zsuzsi
Fotó: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Múzeumok éjszakája – Food Truck Show
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×