Művészetben is erős lesz az idei Stílusos Art Piknik

Művészetben is erős lesz az idei Stílusos Art Piknik

Az idei Stílusos Art Piknik, vagyis Győr egyedülálló művészeti gasztroshowja nem csak finom ételekkel, hanem magas színvonalú művészeti eseményekkel is várja az érdeklődőket június 1-én és 2-án, a Radó szigeten.

 

A program azonban már május 30-án, este 18 órakor kezdetét veszi. Ekkor nyílik a rendezvényt kísérő két kiállítás az Esterházy-palotában, amely mellé a frissítőt Németi Sándor borszakértő kínálja majd az érdeklődőknek. A Tárlatvezetés Proseccóval című programon a Magyarok Párizsban című kiállítást, - amely a Rechnitzer-gyűjtemény anyagaiból mutat be egy válogatást, - illetve Halmi-Horváth István festőművész Átlók és párhuzamok elnevezésű tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

Azért is különleges a Stílusos Art Piknik, mert a belépőjegy voltaképpen a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumot támogató jegy, hiszen amellett hogy a Radó-szigeten lévő összes rendezvényre érvényes, az intézmény 11 kiállítóhelyén is kalandozhatnak a látogatók.

A Radó szigeten találkozhatnak majd az érdeklődők Csurák Erzsébet képzőművésszel, aki már tavaly is jelen volt a rendezvényen bemutatójával. Idén azonban nem csak nézelődésre, hanem alkotásra is invitálja a piknik közönségét, hiszen segítségével bárki elkészítheti saját selyemkendőjét. A művésznő a színtanba és a színek világába vezet el bennünket, amely azért is különösen fontos, hiszen ebben az évben ünnepli a Bauhaus fennállásának 100. évfordulóját.

 

 

A Plastr worshoppok Széll Réka vezetésével egész évben nagyon népszerűek a Rómer Házban, az idei piknikre is különleges eszközökkel és alkotási módokkal készül. Június elsején a monokróm üvegmintázás rejtelmeibe kóstolhatunk bele, június másodikán pedig egyedi espadrilles cipőket készíthetnek az igazán lelkes és gyors workshop rajongók, hiszen ez a program már telt házas.

Látványfestészeti bemutatókban is része lehet a piknikre látogatóknak, két nagyszerű graffiti művész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, akik in situban, tehát ott a helyszínen fognak alkotni. Sőt, akár a látogatók is lehetőséget kaphatnak arra, hogy részt vegyenek egy recycling show-ban, a művészek segítségével.

 

 

Külön öröm az intézmény számára, hogy idén könyvbemutatókkal és előadásokkal érkezik a rendezvényre például az Art Magazin folyóirat. Winkler Nóra és Topor Tünde tárlatvezetésekkel, könyvbemutatókkal, műgyűjtésről, illetve a gasztro és a képzőművészet találkozásáról szóló előadásokkal készülnek.

Ezeken kívül a gasztro és a történelem találkozására is fókuszálnak. Heimann Zoltán, a szekszárdi Heimann Pincészet tulajdonosa, és a Soproni Evangélikus Levéltár és Múzeum intézményvezetője, dr. Krisch András fog csatlakozni a programhoz. A borkultúrában járatos látogatók már biztosan tudják, egy hamisíthatatlan kékfrankos párbaj szem és fültanúi lehetünk majd, persze a kóstolás sem marad el.

Egy igazán interaktív, kreatív művészeti programmal várja a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum az érdeklődőket, melyeket az intézmény épületében megrendezendő programok egészítenek ki. A rendezvény Stílusos ART Piknik napijeggyel vagy bérlettel látogatható.

Az eseményt a Facebookon ITT találja.

 

Jegyárak:

- Szombati napijegy: 1500 HUF
- Vasárnapi napijegy: 1500 HUF
- 2 napos bérlet:  2000 HUF

Nyitva tartás: 
- Június 1. (szombat): 11:00 - 22:00
- Június 2. (vasárnap): 11:00 - 20:00 

Jegyvásárlás:

Online: tixa.hu/artpiknik2019
Bortársaság - Belváros (Jedlik Á.u. 15.) 
Bortársaság - Árkád (Budai u. 1.) 
Esterházy-palota - Király u.17.
Rómer ház - (Teleki u. 21.)

(x)

 

Bajzát Zsuzsi
Fotó: Győr+ archívum

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×