Nagy hangsúlyt fektetnek a tűzvédelemre

Nagy hangsúlyt fektetnek a tűzvédelemre

A Fertő-Hanság Nemzeti Park őrszolgálat vezetője, Váczi Miklós és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Németh Balázs tűzoltó alezredes közös ellenőrzés keretén belül bejárta a Fertő-Hanság Nemzeti Park szabadtéri tüzek szempontjából kockázatos helyszíneit.

A közös bejárás fő célja a nemzeti park kockázati helyszíneinek felmérése mellett, a Fertő-tó környéki nádas és természetvédelmi terület megközelítésének biztosítása, illetve a tűzoltói beavatkozásokat segítő térkép elkészítése. A két szakember közösen megnézte azokat a magaslati pontokat, felderítési helyeket, ahonnan az esetlegesen kialakuló tűz esetén a terület belátható, a beavatkozási pontok kijelölhetőek, továbbá beazonosítható a tűz pontos helyszíne. Felmérték a vízszerzési helyeket és azon utakat és kapukat, ahol a nyílt vízre, illetve a területre a tűzoltóság szakemberei biztonságosan bejuthatnak. A közös bejárás során a területi őrszolgálat szakembereinek elérhetőségeit is pontosították, hiszen ha tűz keletkezik a nemzeti park területén, nagyon fontos egy helyismerettel rendelkező szakember jelenléte is.

A március 18.-ai tűzoltósági szakmai napon, a parancsnoki és felügyelői állomány is megismeri a fent említett térképet és a nádas területekre vonatkozó tűzoltás taktikát.

 

 

Forrás: Katasztrófavédelem

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×