Nagy Réka az első hazai kétszeres aranyérmes!

Nagy Réka az első hazai kétszeres aranyérmes!

A szerdai versenynap is sűrű volt az Aqua Sportközpontban, hiszen úszásban ezúttal is hét döntőt rendeztek.

A 100 méteres női gyorssal kezdődtek a finálék, ezt a futamot az orosz Polina Nevmovenko nyerte a dán Karoline Barrett és a román Ana-Iulia Dascal előtt. A lányok 200 méteres hátúszás döntőjében szintén orosz siker született Daria Vaskina révén, aki a spanyol Claudia Espinosát és a magyar Szabó-Feltóthy Esztert előzte meg.

A fiúk 200 méteres mellúszó döntőjében a holland Caspar Corbean nyerte az aranyérmet, a török Demir Demirkan az ezüstöt, és a görög Savvas Thomoglu a bronzot. A fiúk 200 méteres mellúszás fináléjában az olasz Thomas Ceccon volt a leggyorsabb, a svájci Noe Ponti-nak jutott a második, a francia Clement Bidardnak a harmadik hely. 400 női gyorson a szlovén Sara Racnik nyert, a dobogóra még a lengyel Aleksandra Knop és a magyar Fábián Fanni állhatott fel.

Képünkön középen az immáron kétszeres bajnok, Nagy Réka (Fotó: EYOF Győr 2017 - Csicsics Richárd)

Az EYOF leggyorsabb úszó számában, 50 méter gyorson a fiú mezőnyben az olasz Frederico Burdisso győzött, második lett a francia Louis Godefroid, a harmadik pedig az orosz Arseni Chivilev. A nap utolsó döntőjében a hazai közönség is aranyérmet ünnepelhetett, hiszen a magyar csapat első duplázója, az immár kétszeres aranyérmes Nagy Réka lett, aki a 200 vegyesen az izraeli Lea Polonskyt és az olasz Constanza Cocconcellit előzte meg.

„El sem hiszem, hogy nyertem, az izraeli lánynak jobb volt a nevezési ideje, nem gondoltam, hogy végül meg tudom előzni. Talán furán hangzik, ha azt mondom, hogy a leggyilkosabb számként emlegetett 400 vegyesen könnyebb volt nyerni mint most" - nyilatkozta Nagy Réka.

Fotó: EYOF Győr 2017 - Csicsics Richárd
EYOF

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×