Nagy siker az 5. Tóparty

Nagy siker az 5. Tóparty

A kánikula sem tudta elvenni az adyvárosiak és a győriek kedvét, több ezren voltak kíváncsiak a városrész legnagyobb eseményére. Rengeteg fotóval mutatjuk milyen is volt az 5. Tóparty.

Az 5. Tóparty évről-évre egyre változatosabb és színesebb programokkal várja a szórakozni vágyókat az adyvárosi tóparton. A legkisebbek Kovácsovics Fruzsina, míg az idősebb generáció tagjai Szenes Iván dalainak örülhettek. Számos gyermekprogram – ugrálóvár, kézműves foglalkozások, rajzverseny – illetve lovas kocsikázás Adyvárosban és a gyermekcsónakozás is színesítette a rendezvényt. Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője szerkesztőségünknek elmondta, hogy idén is nagy sikert aratott a Tóparty. A korábbi évekhez hasonlóan idén is telt ház volt, közel 6 ezer ember szórakozott együtt. Kiemelte, eddig mindegyik Tópartyn felcsendültek Szenes Iván dalok és szeretné, ha ez a jövőben is így lenne.

 

Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze / Fotó: Rózsa Tamás
(További képekért kattints a fotóra)

 

Nincs győri program helyi fellépők nélkül sem, hiszen Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház kiválósága dalokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, de fellépett a Bro'n'sis és a Country Arrabona együttes is. A reggeli ébresztőt a Téti Fúvószenekar szolgáltatta, akik végig vonultak a városrész egy részén.

 

Nagy siker volt a szabadtéri csónakázó tó is
(A délelőtti képekért kattints a képre)

 

Az esti sztárfellépők között is találunk győri – sőt adyvárosi – vonalat, hiszen Nyári Károly, Lyra-díjas magyar jazz-zongorista, énekes, dalszerző és előadóművész, leányaival Edittel és Alizzal szintén a legismertebb Szenes dalokat adták elő. A közönség hallhatott még slágereket Voith Ági, Bodrogi Gyula, Koós János, Zalatnay Cini, Dér Heni, Tabáni István és Kocsis Tibor előadásában.

 

Nyári Károly és leánya
(További képekért kattints a fotóra)


Az esti nagy koncert előtt adták át az Adyváros Szolgálatért díjat is a városvezetők. Idén Mudra Jánosné lett a kitüntetett, aki évtizedek óta él az Ifjúság körúton. Munkájával és lelkesedésével rengeteget tesz a városrész közösségéért. A díjat Borkai Zsolt polgármester adta át. Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, fontos számára, hogy jó közösségek alakuljanak ki, ezzel is segítve a város munkáját, hiszen így lehet fejlődni és valóban olyan fejlesztéseket végrehajtani, amik hasznosak a városrésznek.

 

Mudra Jánosné

 

Az est folyamán Borkai Zsoltnak Szenes Andrea adott át egy Szenes Iván Emléktáblát, hiszen polgármester úr is ápolja Szenes Iván emlékét, hiszen az Idősügyi Tanács elnökeként számos olyan koncertet szervezett az időseknek, ahol felcsendültek Szenes slágerek – korábban járt városunkban Aradszki László, Kovács Kati, idén pedig az Apostol együttes szórakoztatta a nyugdíjasokat.

A Szenes Iván Emlékest első vidéki állomása volt a szombati Tóparty.

 

Szenes Andrea, Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester között

 


rl
Fotó: Mekli Zoltán és Rózsa Tamás

Csatolt galéria: V. Tóparty – Szenes Iván emlékkoncert – Mekli Zoltán fotói
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×