Nagyböjti zarándoklat volt a Szent Kamillus-templomban

Nagyböjti zarándoklat volt a Szent Kamillus-templomban

Veres András győri megyéspüspök szentmisét mutatott be a győr-nádorvárosi Szent Kamillus-templomban április 5-én. Ezt követően a keresztútjárást az esős időjárás miatt a templomban tartották meg.

Veres András püspök szentbeszédében Isten akaratát állította a figyelem középpontjába.  "Életünk próbatételeit, félelmeit csupán a magasztos cél, és a rendkívüli szeretet képes legyőzni. Hétköznapi példának a nemzeti hősöket, a vértanúkat említette, akik hitük által, meggyőződésüket követve készek voltak a halállal is szembenézni. De szülők, s gyermekek is bizonyos élethelyzetben készek szembenézni akár a legnagyobb halállal is. Azonban előfordul, amikor a félelem győz. Az evangélium írja: „Jézus ezután bejárta Galileát. Júdeába nem akart menni, mert a zsidók az életére törtek.” (Jn 7,1)

"Jézus tudta, hogy a Kálvária domb tetején teljesül be mindaz, amiért a világra jött. Ekkor sem határozatlankodik, nem kételkedik, hanem bátran szembe megy a sorssal, amit az Atyától kapott. Kell, hogy elgondolkoztasson bennünket – folytatta a megyéspüspök –, hogy vajon mi is várjuk-e azt az órát, és készülünk-e arra az órára, amire Jézus készült? Jézus azért jött a világra, hogy az Atya akaratát teljesítse. A kánai menyegzőn még nem jött el az ő órája, de az utolsó vacsorán már elérkezett az ő órája. Jézus mindig kész arra, hogy az Atya akaratát teljesítse, hogy az Atya órájában éljen. Vajon mi készek vagyunk-e mindig Isten akaratát teljesíteni, az ő akaratát megtenni? Minden, ami történik, akkor történik, amikor arra szükség van, amikor az az üdvösség beteljesedését fogja szolgálni. Az egész életünk az Atya órája kell, hogy legyen mindig minden körülmény között, tudatosan az ő akaratát teljesítve." - mondta a Győri Egyházmegye főpásztora.

 

Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: Ács Tamás

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×