Nagyszabású vízvezeték-felújítás kezdődött

Nagyszabású vízvezeték-felújítás kezdődött

Nagyszabású vízvezeték-felújítás kezdődött a héten a ménfőcsanaki Malom utcában.

A szakemberek kicserélik az itt húzódó ivóvíz-főnyomó vezetéket, korszerű KPE műanyag cső kerül az azbesztcement vezeték helyére. A környéken megváltozott a forgalmi rend, nem mindig lehet a megszokott helyen parkolni. Csúcsforgalomban torlódásra lehet számítani, aki teheti, válasszon más útvonalat!

Győr egyik leggyorsabban fejlődő városrészének főútvonala a Malom utca, ahol a Magyar Közút Zrt. még idén útburkolat-építési munkákba kezd. Előtte pedig rendbe kell tenni az út alatti közműveket – tudtuk meg Spissich Ákostól, a Pannon-Víz Zrt. nyúli üzemmérnökségének vezetőjétől. A hetvenes években épült Malom utcai azbesztcement vízvezeték fölé ugyanis már nem lehet új utat építeni.

A főnyomócső cseréje a vasút felől kezdődött. 610 méter hosszú, 225 mm átmérőjű vezeték épül, csatlakozó idomokkal az itt lévő 49 db vízbekötés számára. Némi könnyebbséget jelent, hogy a páros oldalon, az útpadkában épül majd a vízvezeték, így a forgalmat kevésbé zavarják a szakemberek.

Az utcai főnyomó vezeték és az ingatlanok között húzódó, úgynevezett „házi vízbekötések” közül csak a rossz állapotúakat cserélik ki. Az építők először lefektetik az új csöveket, műanyag hegesztett kötésekkel, majd nyomáspróba és fertőtlenítés után fokozatosan kötik át az itt lévő ingatlanokat. A tűzcsapok és az utcai vízelzárók cseréjéhez szükség lesz majd az egész utcát érintő vízelzárásra is. A vízszünetek időpontját előzetesen kihirdeti a Pannon-Víz Zrt., az ingatlanokat pedig előre egyeztetett időpontban kötik át az új vezetékre.

Az új főnyomó vezeték nemcsak Ménfőcsanak, hanem a térség fejlődését is szolgálja, a most megkezdett szakaszt még idén tovább épül Gyirmót irányába, egészen a Tavirózsa utcáig, 160 mm átmérővel. Ebből az irányból, a jut majd több vízhez a gyirmóti városrész is.

 

Fagyizz a szünidő előtt!

Két iskolai osztály vagy óvodáscsoport nyerhet fagyizást pannon-vizes csoportképpel! Nem kell mást tenned, mint egy pannon-vizes rendezvényen – iskolai előadáson, víz világnapon, víztorony- látogatáson – készített csoportképeteket beküldeni a kviz@pannon-viz.hu címre!

Érdemes gyorsnak lenni, mert a beérkezett képekre Facebook-oldalunkon szavazni is lehet! A két legtöbb szavazatot begyűjtő képen szereplők osztályukkal együtt nyernek. Eredményhirdetés június 10-én, hétfőn 10 órakor. Részvételi szabályzat a pannon-viz.hu-n.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×