Nápoly nem tűri többé a 'rágalmakat'

Nápoly nem tűri többé a 'rágalmakat'

Védd a várost! néven internetes "feljelentőoldalt" indított a nápolyi önkormányzat a délolasz nagyvárost befeketítő megnyilvánulások összegyűjtésére, hogy felléphessen a Nápoly rossz hírét keltő személyek, szervezetek ellen.

Luigi De Magistris főpolgármester közleménye szerint az imázsvédő kezdeményezés célja, hogy véget vessen "a mind gyakorabban torzító, sőt rágalmazó beszámolóknak" Nápolyról, amely "előítéletek, sztereotípiák és rosszindulatú általánosítások áldozata".

Flavia Sorrentino projektfelelős szerint "okvetlenül szükséges" volt az önkormányzat honlapjához kapcsolódó oldal létrehozása, mert Nápoly "jó ideje olyan megítéléstől szenved, amely egyáltalán nem felel meg a valóságnak".

Sorrentino szerint főleg a közép- és észak-olaszországi személyek és intézmények keltik rossz hírét Nápolynak. Példaként hozta fel, hogy a lombardiai Cantú város polgármestere "Olaszország pokoli kloákájának" nevezte Campania tartomány fővárosát, de gyakran sértegetik Nápolyt a futballstadionokban felhangzó rigmusok, az ott látható transzparensek is.

A nápolyiak magukénak érzik a várost és egyre büszkébbek rá - mondta az EFE spanyol hírügynökségnek az illetékes, hozzátéve, hogy nem a mégoly erős kritikákkal van bajuk, hanem a rágalmakkal, "amelyek bűncselekményt képeznek".

A nápolyiak a http://www.comune.napoli.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/32643 internetes oldalon jelezhetik, ha igaztalan bírálatot vélnek felfedezni. A város jogászai előbb peren kívül próbálnak meg helyreigazítást vagy pontosítást kicsikarni a "rágalmazóktól", ám ha ez nem vezet eredményre, bírósági feljelentést tesznek és kártérítést követelnek. Az ebből származó esetleges bevételből javítják a közszolgáltatások szívonalát.

"Nyitottak vagyunk a kritikákra, de a Nápolyt és lakóit rágalmazó kijelentéseket nem engedjük meg többé" - jelentette ki a civil szervezetek támogatásával második mandátumát töltő főpolgármester.

MTI
fotó: utazom.com

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×