Ne nyisson ajtót! - videóval

Ne nyisson ajtót! - videóval

Fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és az idősek tanácsát!

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság területén idén ismét több esetben fordult elő, hogy csalók különböző indokokkal bejutottak idős emberek otthonaiba, majd a figyelmüket elterelve ellopták pénzüket, értékeiket. Ezen bűncselekmények miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai időseket kértek fel, hogy mondják el és mutassák meg korosztályuknak, hogy ők miképpen védekeznek az ilyen trükkös tolvajok ellen. Az áldozattá válás megelőzése szempontjából a legfontosabb szabály, hogy soha ne engedjünk be idegeneket a lakásunkba!

Nézzék meg a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési kisfilmjét és fogadják meg alábbi tanácsokat:

- Ha egy idegen becsenget, az mindig legyen gyanús. Különösen akkor, ha nem mi hívtuk, ha nem megbeszélt időben jön, vagy ha erősen ajánlkozik, ezek már figyelemfelkeltő jelek lehetnek.

- Ha csengetnek, ellenőrizze, ki keresi, használjon biztonsági láncot, kémlelőnyílást!

- Kérjünk referenciát, igazolványt és mindig ellenőrizzük le az azokon szereplő adatok hitelességét!

- Lehetőleg ne döntsünk egyedül, kérjük, hogy jöjjön vissza később, amikor egy családtagunk, vagy jó ismerősünk is jelen van!

- Mindig kérjünk írásbeli ajánlatot! Ezzel egyrészt időt nyerünk, másrészt közölhetjük, hogy előleget csak ennek birtokában adunk.

A megyei rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy figyeljenek idősebb hozzátartozóikra, mondják el nekik intelmeinket és hívják fel a figyelmüket arra, hogy idegeneknek ne nyissanak ajtót, ne engedjék be őket lakásukba!

police.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×