Négy győri játékos az álomcsapatban

Négy győri játékos az álomcsapatban

A hétvégi, budapesti négyes döntőre címvédőként készülő Győri Audi ETO KC csapatából négy játékos került be a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteken kihirdetett álomcsapatába.

A dán Anne Mette Hansen a balátlövők, a norvég Stine Oftedal az irányítók, a román Crina Pintea a beállók, a brazil Eduarda Amorim pedig a védőjátékosok között végzett az élen. Az európai szövetség (EHF) voksolásán a legjobb fiatal játékosnak Háfra Noémit, a Ferencváros jobbátlövőjét választották.

Az EHF hatodik alkalommal megrendezett szavazásán öt héten át ötven jelöltből választhattak a szurkolók, akik közül végül 26 071-an vettek részt a voksoláson.

A budapesti négyes döntő első napján, a szombati elődöntőben a győriek a norvég Vipers Kristiansand csapatával találkoznak, a másik ágon az orosz Rosztov-Don és a francia Metz HB mérkőzik egymással.

A legtöbb szavazatot - több mint tízezret - Anne Mette Hansen kapta, a Győr és a Vipers kapusa, Amandine Leynaud és Katrine Lunde között pedig mindössze 81 voks döntött.

A szavazás történetében először nem Ambros Martín lett a legjobb vezetőedző - aki az ETO-val négyszer nyert BL-t, most pedig a Rosztov-Dont irányítja -, hanem Emmanuel Mayonnade, a Metz trénere.

 

A női BL álomcsapata:

kapus: Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) 6206 szavazat

balszélső: Manon Houette (Metz HB) 8693

balátlövő: Anne Mette Hansen (Győri Audi ETO KC) 10 787

irányító: Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC) 7667

beálló: Crina Pintea (Győri Audi ETO KC) 9121

jobbátlövő: Anna Vjahirjeva (Rosztov-Don) 7568

jobbszélső: Jovanka Radicevic (CSM Bucuresti) 8017

a legjobb védőjátékos: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC) 9936

a legjobb fiatal játékos: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria) 6706

a legjobb vezetőedző: Emmanuel Mayonnade (Metz HB) 5816

 

 

 

A szövetségi kapitány szerint a Győr a négyes döntő esélyes

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a címvédő Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjének esélyese.

"Két-három világszínvonalú játékosuk van minden poszton. Elég, ha csak az átlövőket sorolom: Oftedal, Groot, Mörk, Tomori, Hansen. Mindannyian vezéregyéniségek hazájuk válogatottjában. Egy ilyen csapatot rendkívül nehéz legyőzni" - nyilatkozta a dán edző az európai szövetség honlapján.

Rasmussen hozzátette, lehetséges, hogy védekezésben van gyenge pontja az ETO-nak, de ebben is sokat javult, ezért nem hiszi, hogy bármelyik riválisa képes lesz nyerni ellene.

A négyszeres BL-győztes győriek szombaton 15.15-től a norvég Vipers Kristiansanddal találkoznak az elődöntőben, a Papp László Budapest Sportarénában. A másik ágon az orosz Rosztov-Don és a francia Metz HB mérkőzik egymással. A helyosztókat vasárnap rendezik.

A magyar válogatott másodedzője, Siti Beáta szerint aki le akarja győzni a győrieket, annak le kell lassítania a címvédő játékát.

"Először is Oftedalt és Grootot hibázásra kell kényszeríteni, és elérni, hogy a csapat ne vezethessen olyan gyors támadásokat, amilyeneket szokott" - tette hozzá.

David Davis, az ugyancsak BL-elődöntős Telekom Veszprém férficsapatának vezetőedzője hangsúlyozta, hogy a Győr még kollégája és honfitársa, a szintén spanyol Ambros Martín tavaly nyári távozása után is rendkívül erős.

"A klubvezetők rendszerint jó játékosokkal erősítenek, és az új vezetőedző, Danyi Gábor nagyszerű munkát végez, ezért esélyesként kell számon tartani a csapatot" - nyilatkozta.

Davis szerint az ellenfeleknek akkor lehet esélyük az ETO ellen, ha igazán jó napot fognak ki, és a védekezésük, valamint a kapusteljesítményük tökéletes lesz.

"Kemény küldetés megakadályozni a magyar csapat győzelmét, hiszen gyakorlatilag otthon játszik" - vélekedett a Davis.

 

MTI

Kép: Győr+ Archívum

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×