Négy karikával az életért – új modellre cserélték a mentőautót

Négy karikával az életért – új modellre cserélték a mentőautót

A győri Audi Hungaria a társadalmi felelősségvállalás jegyében 2017 szeptemberében egy Audi A4 Avant típusú gépjárművet ajándékozott a Győri Mentőszolgálatnak. Azóta minden évben egy újabb modellre cserélik le azt, ezzel is segítve a hétköznapi hősöket.

A győri vállalat két éve egy 150 lőerős, automata váltós, tempomattal és navigációs rendszerrel felszerelt Audi A4-et adott át, amelyet azóta minden évben egy újabb modellre cserélnek. Ezt a kocsit főként a kiemelt szintű feladatokhoz, súlyos állapotú betegekhez küldheti és küldi is a mentésirányítás.

Kuboda Szabolcs mentőtiszt, az OMSZ Győri Mentőállomásának munkatársa a személyautóról elmondta:

– Az autóba két fős személyzet teljesít szolgálatot: egy mentőorvos vagy mentőtiszt, illetve egy mentőtechnikus. A felszereltségét tekintve megegyezik egy esetkocsi felszereltségével. Ezzel a járművel azonban gyorsabban a riasztás helyszínére érkezhetünk, s előbb kezdhetjük meg a segítségnyújtást.

A győri mentők már az első különleges autót is boldogan vették birtokba, azóta már újabb modellre cserélte le azt a vállalat


Az autó adatairól már Szabó Tamás mentőtechnikus beszélt: – Az új modellben egy 2000-es TSFI motor van, ami 140 kilowattos és 190 lóerős. Ha ez nem lenne elég, akkor van benne sportfokozat, amelyet ha bekapcsolunk, akkor még gyorsabban a helyszínre érkezhetünk, ez különösen az autópályán lehet hasznos – emelte ki a szakember.

A mentőorvosi kocsiként szolgáló Audit 2018-ban közel 500 alkalommal riasztották, 2019 első félévében pedig már 256 bevetésen is túl van a jármű és személyzete. Fontos kiemelni, hogy a személyautót nem csak Győrben, hanem szükség esetén a megyében, vagy a régióban is bevethetik.

Nédz meg az új modellről készült videót nálunk!

 


 

HAK
Fotó: Győr+ Archív, 2017

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×