Negyedik lett a Sopron

Negyedik lett a Sopron

A negyedik helyen végzett a házigazda Sopron Basket a női kosárlabda Euroligában, mivel a négyes döntő vasárnapi bronzmérkőzésén 64-53-ra kikapott a cseh USK Prahától.

A tavaly szintén hazai pályán ezüstérmes soproniak hamar hátrányba kerültek a 2015-ös bajnok prágai együttessel szemben, amely a 15. percben már 14 ponttal elhúzott. A gyengén büntetőző magyar bajnok főként a szerb Aleksandra Crvendakicnak és az amerikai Candice Dupree-nek köszönhetően a nagyszünetig hét pontra felzárkózott (31-38).

Fordulás után megrázta magát Roberto Iniguez együttese, és a 28. percben óriási küzdelemben kiegyenlített (46-46). Az utolsó játékrészben egy újabb rövidzárlat miatt a prágaiak ismét 11 ponttal megléptek, a házigazdák pedig rengeteg dobást rontottak, így végül be kellett érniük a negyedik hellyel. A magyar csapat legjobbja az egyaránt 12 pontos Crvendakic és Turner Yvonne lett.

A harmadik Final Fourján szerepelt Sopron 2009-ben Salamancában szintén a negyedik, tavaly pedig rendezőként a második helyen zárt.

 

 

MTI
Fotó: MTI / Nyikos Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×