Negyedszázados az Apor iskolaközpont

Negyedszázados az Apor iskolaközpont

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont felszentelésének 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap, ahol Benkovich Ferenc atya a múltba röviden visszatekintő, sok-sok ember áldozatos munkáját, segítségét felidéző köszöntőjét követően Dr. Veres András megyéspüspök celebrálta a szentmisét.

Dr. Veres András miséjében kiemelte: „a legnagyobb öröm, ha azt adjuk, amire nekünk is szükségünk van, hiszen mindenkinek van valamilyen értéke, akár tudás, jellembeli sajátosság, vagy mosoly, ami másnak ajándékul szolgálhat.

 

 

A szentmisét Kiss Zoltán igazgató ünnepi beszéde követte, amelyben megköszönte a tanárok, szülők, diákok negyedszázados együttműködését, az elmúlt időszak igazgatóinak munkáját, a fenntartó Győri Megyéspüspökség, az Apor Alapítvány és a jószándékú támogatók segítségét. Külön is köszöntötte azokat a kollégákat, munkatársakat, akik katolikus iskola alapító tagjai közül most is az intézményben dolgoznak, a jelenlegi 126 fős nevelőtestületnek, 186 fős alkalmazotti közösségnek a tagjai.

Negyedszázaddal ezelőtt Ők bátran vállalták a kihívást, sokak számára az ismeretlen feladatot. Értékteremtő munkájuk nagyban hozzájárult a 25 éves iskola arculatának kialakításához.

Ezt követően Dr. Madarász Hedvig Köznevelés-igazgatási Főosztályvezető, az Emberi Erőforrások Minisztériumát képviselve, megnyitotta Platthy György festőművész alkotásaiból és a művészeti iskola diákjainak munkáiból álló jubileumi kiállítást. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, a Kulturális Bizottság alelnöke bíztató és köszönő szavakkal méltatta az iskola eredményeit. Győr város polgármestere, Borkai Zsolt nevében Rózsavölgyi László, képviselő, az OKSTB elnöke emléklappal ismerte el az iskolában folyó nevelő-oktató munkát.

 

 

Az intézméyben gazdag kulturális programmal folytatódik a jubileumi ünnepségsorozat:

- A teremtett világ szépségének, az élet mindenek feletti értékének a hirdetése céljából Biblia a képzőművészetben gyermekszemmel nyílt kiállítás a művészeti iskola növendékeinek alkotásaiból, továbbá ugyanezzel a céllal rendeztek emlékkiállítást Platthy György pécsi festőművész képeiből.

- November 17-én délelőtt vetélkedőre várják a katolikus iskolákban tanuló diákokat, hogy egymás iskoláit, templomait még jobban megismerjék az Eucharisztikus Kongresszusra készülés jegyében.

- November 17-én délután 18 órakor Gospel koncert lesz az iskolak aulájában a Szentlélek templom Családi ének- és zenekara előadásában.

- 2019 februárjában ismét bemutatják a tanárok által hangszerelt és rendezett; alsósok, felsősök és gimnazisták szereplésével a Két Lotti című musical-t,  valamint megrendezik az Aporos Öregdiák találkozót.

Emellett hamarosan megjelenik a Művészeti Iskola növendékei által készített Apor Vilmos püspök életét bemutató képregény. Már elkészült az iskolaközpont 25 évét, eddigi történetét bemutató emlékkönyv az Apor alapítvány és támogatók finanszírozásával.

 

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×