Nem kétség: újra lenyúlták a nagy magyar slágert!

Nem kétség: újra lenyúlták a nagy magyar slágert!

Az Omega zenekar örökzöld muzsikáját ezúttal egy sorozat előzetesében hallhatjuk.

A Gyöngyhajú lány felejthetetlen, az Omega zenekar dala gyakorlatilag generációkon átível, és ma már tudjuk, hogy nem csak mi magyarok szeretjük ezt a slágert. Kanye West 2013-ban összesen 85 másodperces részletet használt fel saját dalában a Gyöngyhajú lányból, amiért akkor egyes információk szerint végül 100 ezer dollárt (29 millió forintot) fizetett a rapper.

A pénzből akkor nem csak a dalszerzők és az előadók részesültek, hanem a dal jogtulajdonosa a Hungaroton Records is. Nagy valószínűséggel a mostani ügy kapcsán is hasonló lesz a "leosztás". Ezúttal egy Angliában élő rajongó értesítette a zenekart, hogy felismerte a magyar muzsikát az ITV The Bay című sorozatának előzetesében - erről a Blikk számolt be. Mint írták az ITV szóvivője szerint az archívum, amelyből választottak, jogtiszta volt, az eredeti tulajdonostól való engedélykérést pedig a felhasználás feltételei nem írták elő. Ennek ellenére az előzetes lekerült a YouTube-ról...

A Blikk által megkeresett szakértő szerint egyébként kétezer fontnál (kb. 740 ezer forintnál) többet szerinte nem kell fizetnie majd az ITV-nek.

 

Forrás: Blikk
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×