Nem pihennek a Belvárosi Betyárok

Nem pihennek a Belvárosi Betyárok

Nem tétlenkednek a Belvárosi Betyárok: a 2018-as év végén megjelent lemezüket tavaszig már hat országban mutatták be, miközben még tart a nyári fesztiválszezon. Két koncert között mégis újra stúdióba vonultak, s ismét egy különleges dallal és klippel jelentkeznek.

A Váray László és Valastyán Tamás alkotta duó eddig is ismert volt dalszövegekbe foglalt üzeneteik miatt, amelyek sokszor túlmutatnak a gyermekdalok megszokott világán.

Az új felvétel, a Tanítás kicsiknek és nagyoknak már címében is megszólít minden korosztályt, ahhoz pedig, hogy ez a megszólítás ne csak szimbolikus legyen, a zenekar olyan zenészbarátokat kért fel együttműködésre, akiknek a zenéjén ők is felnőttek. Így lett a dal egyik fontos vendége Gryllus Dániel, a Kaláka együttes vezetője, generációk meghatározó művésze, aki énekesként vett részt a stúdiómunkában. A zenekar vendégeskedett már Kaláka koncerten is, ahogy Gryllus Dániel is szerepelt náluk vendégként, és ezen kívül is sok szálon kapcsolódnak egymáshoz a zenén keresztül, de ez az első közös felvételük. Hasonló módon van élő kapcsolata a zenekarnak Ferenczi György szájharmonika művésszel, aki a bluegrass és country balladák hangulatát erősíti a dalban nagyszerű játékával. Ő az 1-ső Pesti Rackák-on keresztül (korábban Rackajam) Váray Lászlóval számos korábbi zenei együttműködésben vett részt.

 

 

Az új felvételhez videoklip is társult. A Belvárosi Betyárok eddig is sokat kalandozott klipjein keresztül az animációk világában, a sokszor rajz-mozifilmszerű képi megoldásaik után ezúttal a régi bábfilmek hangulatát idéző klipet készítettek.

A dal első változata a zenekar Fejforgató című lemezén debütált 2016-ban, a közös felvétel akkor időhiány miatt nem jöhetett létre.

Váray Lászlóék októberben újra az Amerikai Egyesült Államokban turnéznak, novemberben pedig idei negyedik Nyugat-európai koncertkörútjukra utaznak.

 

Még több információ a zenekarról ide kattintva!

 

Kép: Belvárosi Betyárok Sajtófotó

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×