Nem sokon múlt a magyar-kínai összecsapás

Nem sokon múlt a magyar-kínai összecsapás

z ötödik helyért játszhat a házigazda magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában zajló világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, mivel szombaton az alsóház rájátszásának első mérkőzésén 15-14-re legyőzte a kínai csapatot.

Bíró Attila együttese a vasárnapi zárónapon az ausztrál-kanadai párharc győztesével találkozik majd.

A hollandokkal szembeni negyeddöntős búcsú után egy csalódott magyar csapat ugrott a medencébe, de így is favoritként várta az összecsapást. A hazaiak könnyed játékkal szereztek kétgólos vezetést, a kínaiak viszont szépítettek. A negyed vége előtt újra egy gólra zárkózhatott volna az ázsiai gárda, de Gangl Edina ötméterest hárított.

A második felvonásban is osztálykülönbség volt a két csapat között, így négygólos különbség alakult ki a nagyszünetre.

A fordulást követően állandósult a különbség, nem tudott még jobban ellépni a házigazda csapat, sőt az ázsiaiak egy gólt faragtak hátrányukból.

A zárófelvonásba kissé belealudt a magyar csapat, így két perccel a vége előtt egyetlen találat volt a különbség. Ekkor érkezett a csapatkapitány Keszthelyi Rita és két villanással eldöntötte az összecsapást.

 

Női világliga, szuperdöntő, Duna Aréna:

az 5-8. helyért:

Magyarország-Kína 15-14 (3-1, 5-3, 4-5, 3-5)

gólszerzők: Szilágyi 5, Vályi, Keszthelyi 3-3, Parkes 2, Gyöngyössy, Szücs G. 1-1, illetve Csen 3, Csang, Vang Hsz., Lu, Vang H. 2-2, Niu, Hsziung, Csao 1-1

 

később:

az 5-8. helyért:

Kanada-Ausztrália 16.45

elődöntő:

Egyesült Államok-Hollandia 18.30

Olaszország-Oroszország 20.15

A torna győztese elsőként szerez indulási jogot a tokiói olimpiára.

 

MTI

Kép: MTI/Illyés Tibor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×