Nem teljesen vonul vissza az alpolgármester

Nem teljesen vonul vissza az alpolgármester

Huszonöt év képviselői munkája után az idén már nem indul egyéni jelöltként az önkormányzati választáson dr. Somogyi Tivadar győri alpolgármester, a közéletből azonban nem távozik.

Dr. Somogyi Tivadar 1994 óta önkormányzati képviselője a belvárosnak és Révfalu déli részének. „Lokálpatrióta emberként kerültem közel a helyi politikához. Rájöttem, hogy megválasztott képviselőként tudom leghatékonyabban képviselni saját körzetem lakóit” – mondta el a Győr+ megkeresésére. Időközben alpolgármesterré is avanzsált, szakmai felügyelete alá tartozik az egészségügy, az oktatás, a szociálpolitika, az együttműködés az egyházakkal, s a nemzetiségekkel.

 

 

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy elnyertük az Idősbarát önkormányzat címet” – emel ki egyet a közös sikerek közül. Dr. Somogyi Tivadar nemrég múlt el 75 éves: „Nem azért döntöttem arról, hogy nem indulok az egyéni képviselői helyért, mert nincs erőm vállalni a munkát” – hangsúlyozta. „Teret kell azonban adni a fiataloknak, s egy kezdőt akkor érdemes bevezetni a politikába, amikor pártja tartósan népszerű, és sikerélménnyel kecsegtet” – fogalmazott, s azt ígérte, utódját a kampányban és azt követően is segíteni fogja.

Munkájának, eddig elért eredményeinek summázatakor beszélt a felújított városrészekről, parkokról, a Széchenyi- és a Dunakapu-tér átépítéséről, s a színház most folyó korszerűsítéséről, az egész térújragondolásáról. Nagy siker a vizes játszótér, büszke a szobrokra, az épületek falára elhelyezett porcelánképekre. Az „egy orvos, egy rendelő” betegellátási modellt is meg tudták valósítani, bővítették, felújították a bölcsődéket, óvodákat. Az iskolák ma már az állam tulajdonában vannak, de a győri önkormányzat jelenleg is segíti működésüket.

 

 

„Egyéni képviselőjelöltként nem indulok, de a közéletből nem vonulok ki” – vetíti előre a jövőt.

„Amennyiben az idén is nekünk szavaz bizalmat a város az önkormányzati választáson, dr. Somogyi Tivadar nagy tapasztalatára, munkájára a jövőben is számítok” – kommentálta alpolgármestere bejelentését Borkai Zsolt polgármester.

 

 

 

Hajba Ferenc

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×