Nem túl népszerű a spenót a magyarok körében

Nem túl népszerű a spenót a magyarok körében

Magyarországon a spenót az egyik legkorábbi szabadföldi zöldségféle. Az egy főre jutó fogyasztás néhány dekagramm, ami elsősorban egy-két tavaszi és őszi hónapra korlátozódik.

Körülbelül 150-200 hektáron folyik a spenót nagyüzemi körülmények közötti termelése, emellett viszont elsősorban a helyi piacok és kiskertek növényévé vált - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke a Magyar Hírlapnak, amelynek csütörtöki számából az is kiderül, hogy Magyarországon fejenként csupán pár dekát fogyasztunk a zöldségből.

Ledó Ferenc hozzátette, hogy a spenót betakarításának szezonja május 20. és június 10. között van, így a gyorsan kifutó zöldségek közé tartozik.

Fotó: Bálint gazda

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×