Nem végzett fakivágásokat a Püspökerdőben az önkormányzat

Nem végzett fakivágásokat a Püspökerdőben az önkormányzat

Az LMP országgyűlési képviselője hétfőn tartott sajtótájékoztatót városunkban, ahol kijelentette: féltik a Püspökerdőt, az önkormányzat szerdán reagált az állításokra.

Ahogy arról a Győr+ is beszámolt, Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a város ebben az évben 24 hektár területet kisajátított az erdészettől, s jelentős fakivágásokat végzett. Évek óta visszatérő híresztelésként említette, hogy szálloda vagy szállodák, illetve rekreációs központ építése miatt kell ezeket a területeket elvenni az erdőtől.

Szerda délután közleményben reagált a város Ungár Péter állítására:

„Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata értetlenül áll a félrevezető állítások előtt.

Az önkormányzatnál nincs folyamatban a Püspökerdőt érintő fejlesztési projekt. A Püspökerdő területére vonatkozóan az önkormányzat nem indított kisajátítási eljárást, és fakivágásokat sem végzett.

Mindemellett, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a városi zöldterület további bővítését, ennek érdekében a Győr-Szol Zrt. az elmúlt öt évben közel ötezer darab facsemetét, több mint 1500 cserjét és több százezer évelő és egynyári növényt telepített Győrben” – áll az önkormányzat közleményében.

 

Gy. P.
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×