Nincsenek véletlenek – így készült a kishajós borító

Nincsenek véletlenek – így készült a kishajós borító

„Imádjunk az áramlást, és azt, hogy ha ebbe sokan bekapcsolódnak. Szeretnénk, ha egyre többen tudnának arról, hogy Győr pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre, és ezért igyekszünk minden követ/vízcseppet megmozgatni. Megesik, hogy a legváratlanabb módon jut el hozzánk valaki, vagy éppen mi kopogtatunk be egy különleges ajtón” – olvasható a pályázat oldalán található írásban.

Biztos sokan találkoztatok már a győri kulturális intézményekben, vagy a Látogatóközpontban azzal a kiadvánnyal, ami nem csak hasznos információkkal van tele, hanem még nyerhettek is a segítségével. Erről itt olvashatsz!

„A borítóképre kifejezetten büszkék vagyunk. Pláne mert egy véletlennek köszönhetjük. Rácz Annamária, aki a Győr2023 projekt koordinátora, Instagrammon bukkant Kántor Emánuel képére. Pár üzenet váltás és minimális módosítás után már készen is volt a kép.”

Miit szól a fotós a felkéréshez, az alábbi interjúból kiderül:

 

Mikor kezdtél el fotózni?

K.E.: Bár csak két éve kezdtem el fotózni, már régóta érdekelt és elhatároztam, hogy kipróbálom magam benne. Azóta az egyik kedvenc időtöltésemmé vált, rögtön beleszerettem.

 

Mik a kedvenc témáid?

K.E.: Mindenféle témát szívesen megörökítek, de ami a legközelebb áll hozzám, az a tájfotózás, majd ezt követi a városkép és a portré, ami egy egész más kihívásokat foglal magában.

 

Szoktál pályázatokon részt venni?

K.E.: Régebben voltak próbálkozásaim, kellő tapasztalat hiányában kevesebb sikerrel. A kedvemet nem szegte, és idővel kaptam különböző témájú felkéréseket, ezeket mindig nagy elismerésnek élem meg. Szeretnék még pályázatokon részt venni, első sorban Győrben.

 

Mit szóltál amikor megkeresett Annamari a felkéréssel?

K.E.: Nagy örömmel töltött el, hogy felkeresett ezzel a kéréssel, hatalmas pozitív elismerés számomra, hogy az önkormányzat városmarketing főosztálya alkalmasnak találta a fotómat arra, hogy a pályázatban felhasználják.

 

Mennyi plusz munkát/módosítást igényelt tőled a végül megkapott kép?

K.E.: A kép nehezebbik része az volt, hogy megfelelő legyen a képkivágás és a papírhajó is jó szögben és ponton helyezkedjen el. Nehezítette a dolgot, hogy közel kellett tartani a gépet a víztükörhöz, ehhez pedig elég akrobatikus pozíciót kellett felvenni. Az utómunka már a könnyebbik részét képezte a végeredménynek, de véleményem szerint azon is nagymértékben áll vagy bukik a siker.

 

Mit jelent számodra ez a lehetőség? Mit szólsz, hogy Győr pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre?

K.E.: Ez a számomra hihetetlen lehetőség mint említettem egyrészről hatalmas elismerés, másrészről Győr a kedvenc városom, így aztán örülök, hogy részese lehetek ennek a pályázatnak.

 

Mi is örülünk, hogy részese lettél, reméljük Nektek is szerencsét hoz majd az Emánuel képével díszített kiadványunk!

Érdekelnek még ehhez hasonló kulisszatitkok? Kattints még több információért!

 

forrás: 2023gyor.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×